Se caută români în străinătate. Vezi în ce ţară şi care sunt joburile puse la bătaie

 Asistenţii sociali, inginerii, geologii şi bucătarii din România care vor să lucreze în alte ţări din Uniunea Europeană au disponibile, prin reţeaua Eures, locuri de muncă în ţări printre care Marea Britanie, Irlanda, Germania, Norvegia şi Finlanda.
Economica.net - lun, 07 oct. 2013, 13:31
Se caută români în străinătate. Vezi în ce ţară şi care sunt joburile puse la bătaie

În Marea Britanie, sunt anunţate şase posturi vacante de senior asistent social, pentru persoane care să lucreze cu copii, tineri şi familiile lor – cazuri cu probleme complexe -, urmând să se ocupe inclusiv de însoţirea şi reprezentarea persoanelor vulnerabile în justiţie. Pentru ocuparea acestor posturi se cer studii superioare de specialitate, experienţă în supervizarea unei echipe şi limba engleză la nivel avansat. Salariul oferit este cuprins între 31.296 şi 34.887 de lire brut pe an, iar contractul este permanent.

Un hotel din Norvegia are disponibile un post de bucătar şef şi unul de asistent bucătar şef. Pentru ocuparea celor două posturi sunt obligatorii calificarea şi experienţa similară. De asemenea, angajatorul caută persoane inovatoare, cu real interes pentru produse alimentare, organizate, sociabile, responsabile, dar şi cu bune cunoştinţe de limba engleză. Angajatorul mai precizează că vorbirea unei limbi scandinave constituie avantaj. „Salariul este negociabil, însă angajatorul precizează că poate oferi cazare începand cu 2.700 de coroane norvegiene (aproximativ 330 de euro/lună), exceptând energia electrică. Angajatorul este dispus să ofere asistenţă în mutarea familiei în Norvegia”, se arată în anunţul publicat pe reţeaua Eures. Perioada contractuală este nedeterminată iar angajările ar urma să se facă din 1 ianuarie 2014.

Tot în Norvegia, este disponibil un post de senior geolog care să interpreteze tipurile de date geologice, construcţia de modele structurale sedimentologice, evaluări de risc şi potenţiale de rezervă, folosind instrumente şi proceduri standard ale companiei. Postul presupune, de asemenea, participarea la reuniuni tehnice interne şi externe, pentru a reprezenta punctul de vedere al departamentului şi adăugarea de valoare la zonele de interes E&P (explorare şi producţie). Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de master sau doctorat în geologie sau echivalent, să aibă minimum 12 ani experienţă, bune cunoştinte în sedimentologie şi setări structurale, abilitatea de a utiliza aplicaţii pe staţii de lucru PC – utilizarea pachetului de interpretare seismică Petrel constituie un avantaj -, cunoştinţe de analiză a datelor de bază petrofizice, interpretare seismică şi BHI, cunoştinţe de geochimie, excelente abilităţi interpersonale, abilitate de a lua iniţiativa şi de a fi flexibil, competenţe sociale, bună cooperare şi interes în munca de echipă, autodisciplinare şi capacitate de a gestiona propriul timp pentru a răspunde priorităţilor în schimbare şi volumului de muncă pentru atingerea obiectivelor. Contractul este nedeterminat, însă salariul nu este specificat.

Norvegia are vacant şi un post de geofizician exploatare, responsabil cu evaluarea şi interpretarea datelor existente geofizice, rapoarte de specialitate în proiecte, evaluări de risc şi potenţiale de rezervă folosind instrumente şi proceduri standard ale companiei şi efectuarea de evaluări pe teren. Pentru acest post, se cere master sau doctorat în geologie, geofizică sau echivalent, dar şi cel puţin cinci ani experienţă. De asemenea, candidaţii trebuie să vorbească fluent limba engleză.

În Germania, sunt anunţate opt posturi de asistent manager (specialist în gastronomia de sistem). Angajatorul dispune de 58 de restaurante în Germania şi Austria, în care îşi desfăşoară activitatea 1.700 de angajaţi din peste 48 de ţări. Persoanele selectate vor fi responsabile de managementul/planificarea resurselor umane, instruirea personalului, controlul comercial, supravegherea procesului de inventariere, realizarea de strategii de marketing pentru promovare la nivel local şi de măsuri pentru motivarea angajaţilor. Candidaţii trebuie să aibă calificare şi experienţă profesională în domeniul hotelier şi în industria de catering, cunoştinţe în domeniul ERP şi IT, capacitatea de a coordona o echipă, bune abilităţi de comunicare, abilitatea de a lucra independent, flexibilitate, fiabilitate, grad ridicat de asertivitate, automotivare şi disciplină. De asemenea, cei interesaţi trebuie să vorbească fluent limba germană. Salariul oferit nu este specificat, angajatorul precizând că primele şase luni vor constitui perioadă de probă, după care contractul va fi permanent.

În Finlanda, sunt oferite două posturi de măcelar, pentru care se solicită cel puţin şase luni de experienţă şi cunoştinţe minime de limbă engleză. Salariul oferit este de 14 euro brut/oră, iar contractul este pentru trei luni, cu posibilitate de prelungire.

În Irlanda, poate fi ocupat un post de inginer software senior/servicii online, responsabil cu proiectarea şi menţinerea serviciilor web din cadrul companiei, cu scrierea de date web pentru personalizarea jocurilor, dar şi cu colaborarea strânsă, atât cu dezvoltatorii din cadrul studiourilor de jocuri, cât şi cu dezvoltatorii de site-uri. Cei interesaţi trebuie să vorbească fluent limba engleză. Angajatorul oferă un salariu de 55.000 de euro pe an, asigurare medicală, contribuţiile la pensie, bonus anual generos, practici flexibile de lucru şi 25 de zile de concediu plătit. Contractul este pentru o perioadă determinată.

Tot în Irlanda, pot fi ocupate două posturi de inginer software senior core tech, pentru care angajatorul solicită licenţă în informatică, ingineria calculatoarelor sau program echivalent. Salariul anual oferit este de 55.000 de euro, pe durată limitată.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...