1EUR = 4.8432 RON | Bucureşti 20 º

News

Se elimină tarifele de roaming

De la 15 decembrie 2015, apelurile, SMS-urile și emailurile trimise din străinătate de pe telefonul mobil nu vor costa mai mult decât dacă ar fi fost trimise local. Măsura a fost votată de către deputaţii europeni.

19 mar, 2014 | ECONOMICA.net

Comitetul pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) al Parlamentului European a aprobat, marţi, reforma din telecomunicaţii, care prevede, printre altele, eliminarea tarifelor de roaming în UE, de la 15 decembrie 2015. Astfel, de la acea dată apelurile, SMS-urile și emailurile trimise din străinătate de pe telefonul mobil nu vor costa mai mult decât dacă ar fi fost trimise local, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

Pentru a intra în vigoare, legislația trebuie aprobată de Parlamentul European în plen și Consiliu.

Amintim că UE a redus treptat costurile roaming-ului începând cu 2007. Urmare a punerii în aplicare a regulilor europene, costurile apelurilor și sms-urilor în roaming au scăzut cu 80% din 2007 (iar costurile datelor cu 91%). Cu toate acestea, 28% din călătorii UE încă își țin telefonul închis când merg în altă țară pentru a evita costurile de roaming, conform unui sondaj al Comisiei Europene.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO