Se înmulţesc birourile la Orhideea: Divizia imobiliară a Inter IKEA începe lucrările la al doilea proiect din Bucureşti

Divizia imobiliară a grupului Inter IKEA a selectat antreprenorul general pentru construirea celui de-al doilea proiect imobiliar de pe piaţa din România. Compania are în dezvoltare şi primele clădiri de birouri de pe terenul fostei fabrici Timpuri Noi din Capitală. 
Andrada Ghira - mie, 08 iun. 2016, 08:31
Se înmulţesc birourile la Orhideea: Divizia imobiliară a Inter IKEA începe lucrările la al doilea proiect din Bucureşti

Vastint România demarează lucrările de construcţie la cele trei clădiri de birouri ale proiectului Business Garden Bucharest, ce va avea o suprafaţă închiriabilă de 41.000 mp de spații de birouri moderne, clasa A și zone comerciale la parter. Ansamblul cuprinde o clădire de birouri de 21.000 mp plus alte două clădiri de câte 10.000 mp suprafață închiriabilă fiecare. 

PORR Construct este antreprenorul general al proiectului iar punerea în funcțiune este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018.

Vastint a cumpărat în 2011 două hectare de teren în zona Pasajului Basarab, lângă Carrefour Orhideea din Bucureşti cu 13 milioane de euro. Terenul a aparţinut companiei Baduc, care folosea terenul pentru facilitati de vânzare a materialelor de construcţii.

„Suntem foarte bucuroși că operațiunile Vastint România iau avânt cu 70.000 mp de spații de birouri centrale, de calitate superioară, în construcție în două proiecte importante în același timp”, a declarat Antoniu Panait, Director General al Vastint România. 

Anul trecut, Vastint a depus cereri la OSIM pentru înregistrarea mărcilor Business Garden Bucharest – proiectul de la Orhideea, dar şi alte patru noi nume pentru noi proiecte de birouri în oraşele din provincie: Business Garden Cluj, Business Garden Constanţa, Business Garden Iaşi şi Business Garden Timişoara. Compania nu a anunţat încă planuri de extindere în aceste oraşe. 

Înfloreşte Orhideea 

Zona Orhideea, cu Pasajul Basarb, a atras în ultmii ani atenţia mai multor investitori. Spre exemplu, pe terenul fostei fabrici Spicul, se construiesc două noi proiecte de birouri, dezvoltate de CA Immo şi Forte Partners. 

Tot compania PORR Construct se ocupă şi de dezvoltarea proeictului Orhideea Towers, o investiţie de 75 de milioane de euro a austriecilor de la CA Immo. Termenul de livrare este prevăzut pentru anul viitor. 

Tot pe fosta platformă spicul, Forte Partners investeşte 85 de milioane de euro în două clădiri de birouri, iar prima va fi livrată în a doua parte a anului viitor. 

CITEŞTE ŞI Terenul din Bucureşti care se transformă cu 160 de milioane de euro

Dezvoltatorii de locuinţe au speculat potenţialul zonei chiar înainte ca fundaţiile pentru clădirile de birouri să fie săpate. Oferta de noi apartamente, construite şi care urmează să fie finalizate, depăşeşte 1.600 de locuinţe.

CITEŞTE ŞI Un nou pol de dezvoltare imobiliară se contureză pe harta Capitalei: Regia devine noua Pipera

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind funcţionarea şcolilor, în sensul în care data de referinţă să fie......
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă ...
Fostul ministru liberal al Muncii Violeta Alexandru consideră că autorităţile greşesc cu menţinerea unor reguli şi ...
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Cifra de afaceri a Tubomecanica s-a diminuat în primele trei luni ale acestui an cu 29,8% faţă de perioada similară din ...
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Este deja de notorietate că în China sunt produse cele mai multe mașini din lume, dar știați că japonezii produc de ...