Secretele magazinului cu produse la 3 lei din Vitantis

San Francisco Concept, outletul din Vitantis Shopping Center, unul dintre cele mai mari din ţară, s-a deschis în vara acestui an cu promisiunea  preţurilor mici. Costul unui articol vestimentar din magazin porneşte de la 3 lei, produsele fiind de brand. ECONOMICA.NET vă spune ce se ascunde pe rafturile outletului.
Economica.net - joi, 15 nov. 2012, 22:03
Secretele magazinului cu produse la 3 lei din Vitantis

Pe 10 august anul acesta, bucureştenii s-au călcat efectiv în picioare pentrua  a avea şansa de a fi printre primii 100 de clienţi ai magazinului San Francisco Concept, outletul adus de centrul comercial Vitantis Shopping Center din Bucureşti pentru a-şi revigora vânzările. Cei mai grăbiţi dintre clienţi au avut atunci şansa de a primi un voucher în valoare de 20 de lei, dar şi de a face cumpărături la preţuri imbatabile pentru un mall din Capitală-preţul produselor vestimentare pornea de la 2,9 lei pentru un tricou sau o pereche de încălţăminte, la 9,9 lei, spre exemplu, pentru jeanşii de damă. 

Ce se întâmplă cu magazinul acum

Acum, la aproximativ trei luni de la deschiderea outletului, oficialii magazinulului se plâng deja de declinul vânzărilor, în contextul în care de succesul acestui magazin depinde în mare parte şi procesul de reorganizare pe care îl traversează compania ce operează magazinul. Este vorba despre Staff Collection, firmă deţinută de familia Miheţ şi care operează şi lanţul de magazine House Of Art şi  Eponge Fashion Paris. Totodată, proprietarii Staff Collection deţin şi magazinele Fox şi Levi’s, prin intermediul societăţii Corssa şi o fabrică de îmbrăcăminte la Alba Iulia. Ambele companii au intrat în luna ianuarie a acestui an în insolvenţă. „La început vânzările au fost foarte bune, fiind impulsionate şi de promovarea făcute de Vitantis, dar după aceea au început să scadă”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Florentina Bălăşescu, director de vânzări regional în cadrul Staff Collection.    

Vânzările Vitantis în scădere

Bălăşescu are şi o explicaţie pentru declinul vânzărilor-puterea de cumpărare a românilor care se resimte în rezultatele financiare ale tuturor retailerilor care au magazine în centrul comercial din zona Vitan-Bârzeşti din capitală. „Am observat rezultate slabe la toate celelate magazine din complex. Am discutat cu ei şi am aflat că închis aproape pe zero. În acest context, noi stăm mai bine”, a mai explicat Bălăşescu care nu a oferit însă şi cifre despre vânzări. 

De unde vine marfa de la San Francisco Concept

În cazul outletului din Vitantis ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 1.400 de metri pătraţi şi comercializează în jur de 10.000 de produse, secretul preţurilor foarte mici constă în provenienţa mărfii. Aproximativ 80% din produse vin de la fabrica House of Art de la Alba Iulia. Sunt articole nevândute din colecţii House of Art şi Eponge mai vechi. Restul produselor provin din import, cum ar fi articolele marca Fox ce sunt aduse de magazin din Israel sau cele pentru copii marca Caleidoscop care sunt achiziţionate din Spania. Şi în aceste cazuri vorbim de produse aflate pe stocuri în ţările de origine, fiind articole de marcă , dar din colecţii mai vechi.

Datorii de milioane de euro

La începutul acestui an, firma Staff Collection, cea care deţine reţeaua de magazine House of Art şi-a cerut insolvenţa. La fel şi firma Corssa, prin care erau deschise magazinele Fox, Levi’s şi Eponge Fashion Paris. Datoriile celor două firme depăşesc 135 de milioane de euro, potrivit datelor din tabelele de creanţe preliminare, furnizate de către ONRC exclusiv pentru ECONOMICA.NET. Din această sumă, fondatorii companiilor au de recuperat aproape 58 de milioane de euro. Administratorul judiciar al celor două societăţi este Casa de Insolvenţă Transilvania. Detalii aici.

Staff Collection  a fost înfiinţată în anul 1994 de familia Miheţ. Compania deţine trei fabrici, în Alba Iulia, Cugir şi Blaj. Anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 59,7 milioane de lei şi o pierdere netă de 6,4 milioane de lei.

 

 

 

  

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Eurostat: A crescut numărul cetățenilor europeni care își asigură cu dificultate cele necesare traiului
Eurostat: A crescut numărul cetățenilor europeni care își asigură cu dificultate cele necesare traiului
A crescut numărul europenilor care întâmpină dificultăţi în a-şi procura cele necesare traiului, relevă ultimele statistici ale Eurostat, publicate luni şi citate de dpa, relatează......
Primăria Sectorului 5 va împrumuta până la 100 de milioane de lei pentru reabilitarea a 52 de blocuri
Primăria Sectorului 5 va împrumuta până la 100 de milioane de lei pentru reabilitarea a 52 de blocuri
Consiliul Local al Sectorului 5 a aprobat, în şedinţa de marţi, contractarea unui împrumut de până la 100 de milioane ...
Virgil Popescu: Cei care-şi montează panouri fotovoltaice pot deveni prosumatori în mai multe locaţii
Virgil Popescu: Cei care-şi montează panouri fotovoltaice pot deveni prosumatori în mai multe locaţii
Guvernul va aproba, prin ordonanţă de urgenţă, implementarea Directivei RED II, din Directiva de Regenerabile, care va ...
Rabla pentru becuri – Ciucă anunţă o finanţare de 400 milioane lei pentru program
Rabla pentru becuri – Ciucă anunţă o finanţare de 400 milioane lei pentru program
Guvernul va aproba, marţi, o hotărâre privind alocarea sumei de 400 milioane lei pentru finanţarea programului 'Rabla ...