1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Securitatea Europei se deteriorează, declară ministrul apărării ungar la Adunarea Parlamentară NATO

Securitatea Europei s-a deteriorat foarte mult în ultimii câţiva ani şi acest lucru nu poate fi negat, a declarat duminică, la Budapesta, ministrul apărării ungar, Csaba Hende, la Adunarea Parlamentară a NATO, informează MTI.

17 mai, 2015 | Agerpres

Luând cuvântul la sesiunea comisiei de apărare şi securitate, Hende a remarcat că Europa de est şi de sud se confruntă cu presiunea imensă pe care o reprezintă valurile de imigranţi care vin din nordul Africii şi din Orientul Mijlociu. Ministrul apărării ungar a apreciat că instabilitatea în Orientul Mijlociu a fost provocată de Primăvara Arabă, dar şi de crizele din Yemen şi Siria, care au contribuit la creşterea extremismului şi la apariţia Statului Islamic (SI). Hende a apreciat că SI reprezintă o ameninţare inclusiv pentru Europa, adăugând că bătrânul continent trebuie să fie pregătit în viitor pentru posibile comploturi teroriste puse la cale de gruparea jihadistă, scrie Agerpres.

În viitor, o altă sursă de provocare la adresa securităţii o va reprezenta schimbarea climatică, este de părere Hende. Conflictele din Yemen şi Siria au fost influenţate de secete, lipsa apei şi, drept consecinţă, s-a ajuns la intensificarea sărăciei care a dus la tensiuni sociale, a spus Hende.

În acest context, ministrul ungar a apreciat că NATO a oferit răspunsul adecvat acestor provocări şi că alianţa transatlantică a devenit mai puternică. El a adăugat că, la summitul de anul trecut al Alianţei din Ţara Galilor, NATO a luat decizii asupra unor teme care nu mai fuseseră până atunci discutate, cum ar fi creşterea cheltuielilor pentru apărare, scrie Agerpres.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO