1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Şefii SIF Transilvania nu mai vor să dea dividende, dar cer capitalizarea profitului

Managementul SIF Transilvania (SIF3) a propus acţionarilor să fie de acord, în AGA din 28 aprilie, să nu mai primească deloc dividende din profitul net de anul trecut. În schimb le cere ca banii de dividende să intre în capitalul social.

03 mar, 2014 | | ECONOMICA.net

Profitul de 189,6 milioane de lei ar urma să fie repartizat la rezerve, iar acestea să fie folosite la dublarea capitalului până la 218 de milioane delei, cu distribuirea gratuită de acţiuni noi.

SIF Transilvania (SIF3) a fost cea mai generoasă în dividende de pe bursă. În 2012 şi 2013, conducerea SIF3, dominată de la înfiinţare de Mihai Fercală, a repartizat acţionarilor dividende  de 90% din profiturile record din 2011 şi 2012.

Randamentele dividendelor distribuite de SIF3 au fost de 23% până la 25% în funcţie de preţul de cumpărare al acţiunilor.

SIF3 preia ideea „dividende zero" de la conducerea SIF Banat Crişana, care nu va da dividende pentru al doilea an consecutiv, în ciuda presiunii fondurilor de investiţii acţionare.

Pe de altă parte, conducerile SIF-urilor cor căuta să se susţină reciproc în adunările generale ale acţionarilor, în urma cumpărării a până la 5% din acţiunile celorlalte SIF-uri.

Investitorii care sunt înregistraţi ca acţionari ai SIF3 în 28 martie, vor participa la adunarea generală a acţionarilor care vor decide dacă îşi lasă sau nu dividendele în capitalul societăţii. Ultimele achiziţii vor putea fi făcute în 25 martie.

Vor beneficia de deciziile AGA investitorii care sunt înregistraţi ca acţionari la 16 iunie, deci care au cumpărat cel mai târziu în aşa zisa "dată cu dividend" 12 iunie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO