1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

Şeful AFM: Anul acesta depăşim 1.200-1.300 de autovehicule electrice prin programul Rabla Plus

Românii vor cumpăra peste 1.200-1.300 de autovehicule electrice sau de tehnologie hibrid plug-in în acest an, prin programul Rabla Plus, iar tendinţa pentru astfel de vehicule este de creştere, a estimat, marţi, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, la o conferinţă pe teme de transport inteligent.

16 oct, 2018 | Agerpres

Potrivit acestuia, România alocă cea mai mare bonificaţie pentru persoanele fizice şi juridice care doresc să achiziţioneze autovehicule full electrice sau de tehnologie hibrid plug-in, de 10.000 de euro şi, respectiv, 5.000 de euro.

"De anul trecut a început să se vadă cumva eficienţa acestui program (Rabla Plus - n. r.), în condiţiile în care România alocă cea mai mare bonificaţie pentru persoanele fizice şi juridice care doresc să achiziţioneze autovehicule full electrice sau de tehnologie hibrid plug-in. Anul trecut am reuşit să aprobăm undeva la 900 până în 1.000 de astfel de autovehicule. Din păcate, nu au fost înregistrate toate deoarece a fost o surpriză numărul acesta de solicitări destul de ridicat şi pentru producători, care nu au fost pregătiţi că dorinţa românilor este atât de mare pentru astfel de autovehicule. Anul acesta vom depăşi, în opinia mea, 1.200-1.300 de autovehicule. Tendinţa este de creştere", a menţionat Brezuică.

El a dat asigurări că acest program va funcţiona şi anul viitor.

"Programul va funcţiona şi la anul. Avem bugetul prevăzut pentru aceste investiţii. În opinia mea, cred că acesta este viitorul", a precizat şeful AFM.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO