1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Şeful AVAS: Dacă am converti în acţiuni creanţa, instituţia ar prelua peste 90% din Oltchim

Preşedintele AVAS, Marius Obreja, a declarat vineri că o conversie în acţiuni a creanţei instituţiei asupra Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), de circa 250 milioane dolari, ar face ca AVAS să deţină peste 90% din companie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

21 sep, 2012 | Mediafax

"Avem 250 de milioane de dolari creanţă la vânzare. Dacă ar fi convertită în acţiuni, AVAS, care e numai creditor, s-ar transforma într-un patron care ar deţine peste 90% din acţiunile Oltchim", a afirmat Obreja într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Arad.

OPSPI organizează o licitaţie pentru vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei la Oltchim, de 54,8% din capital, şi a creanţelor deţinute asupra companiei de AVAS şi Electrica, însumând circa 410 milioane euro.

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a declarat, vineri, înaintea licitaţiei, că este ideal să fie vândute atât acţiunile combinatului, cât şi toate creanţele.

Iniţial, autorităţile au stablit privatizarea Oltchim după majorarea capitalului social cu până la 2,059 miliarde lei, la 2,093 miliarde lei, prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS, în valoare de 1,12 miliarde lei, şi prin emiterea de acţiuni noi, care vor fi oferite spre subscriere acţionarilor minoritari.

În august însă Guvernul a decis să schimbe strategia de privatizare, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, şi a creanţelor AVAS şi Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

La licitaţia de vineri au depus oferte PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex şi Dan Diaconescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO