1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

News

Şeful bursei din Varşovia, demis pentru că s-a implicat în finanţarea unui film al iubitei sale

Preşedintele bursei din Varşovia, Ludwik Sobolewski, a fost demis joi de consiliul de administraţie al instituţiei, în urma acuzaţiilor că s-a aflat în conflict de interese prin susţinerea finanţării unui film în care iubita sa va juca rolul principal.

17 ian, 2013 | Mediafax

Conducerea bursei va fi preluată de Adam Maciejewski, care a asigurat interimar atribuţiile lui Sobolewski de la suspendarea acestuia, în decembrie, relateză publicaţia poloneză The News.

Sobolewski, preşedinte al bursei din Varşovia din 2006, a fost acuzat că s-a folosit de funcţia sa pentru a atrage finanţare pentru un film, The Curse of the Pharaoh (Blestemul Faraonului), în care va juca iubita sa, Anna Szarek, în vârstă de 28 de ani.

La începutul lunii ianuarie, ministrul de Finanţe, Mikolaj Budzanowski, a cerut poliţiei să investigheze acest caz.

Sobolewski a negat că ar fi avut un comportament lipsit de etică.

Un colaborator apropiat al lui Sobolewski, Emil Stepien, a trimis email-uri companiilor listate pe piaţa alternativă NewConnect a bursei din Varşovia, în care le propunea să finanţeze filmul.

Publicaţia Puls Biznesu a relatat că destinatarii email-urilor s-ar fi putut simţi presaţi să investească în film, de teamă că în caz contrar relaţia loc cu bursa din Varşova ar putea avea de suferit.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO