Şeful CNADNR a somat compania Salini Impregilo care lucrează la autostrada Deva-Orăştie. Pe drum au apărut fisuri

Şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a transmis un ultimatum constructorului responsabil de lotul 3 pe şantierul Autostrăzii Orăştie - Sibiu, compania Salini Impregilo. Neaga solicită companiei un plan de măsuri realist de rezolvare a problemelor apărute pe acest tronson şi asumarea cu responsabilitate a contractului, scrie Agerpres.
Economica.net - mie, 01 iul. 2015, 18:36
Şeful CNADNR a somat compania Salini Impregilo care lucrează la autostrada Deva-Orăştie. Pe drum au apărut fisuri

Potrivit unui comunicat al CNADNR, remis miercuri AGERPRES, solicitarea şefului companiei de drumuri vine în contextul în care Salini Impregilo nu a respectat termenul de începere a unor lucrări de remediere a defectelor constatate în zona Aciliu.

Narcis Neaga a efectuat miercuri o vizită de lucru pe şantierul Autostrăzii Orăştie – Sibiu, lotul 3, zona Aciliu, în condiţiile în care, cunoscând defectele (fisuri) pe acest tronson, solicitase constructorului începerea remedierii acestor defecte, cel mai târziu pe data de 29 iunie. Însă, Neaga a constatat că termenul nu a fost respectat, iar lucrările de remediere nu au fost începute. 

‘Cu toate că se ştia că astăzi (miercuri – n.r.) voi fi aici, pe şantierul de la Aciliu, nu am reuşit să mă întâlnesc cu niciun reprezentant al constructorului. Nu a venit nimeni din conducerea firmei, iar pe şantier erau doar doi, trei oameni. Dar, tocmai astăzi, constructorul ne-a trimis un program de începere a remedierii acestor defecte (fisuri), după 15 iulie. Acest lucru e o nouă amânare, lucru inacceptabil, luând în considerare nivelul mare de trafic pe acest tronson de autostradă şi necesitatea asigurării siguranţei circulaţiei în această zonă’, a declarat directorul general al companiei.

Potrivit sursei citate, din primele investigaţii de la faţa locului rezultă că fisura nu este cauzată de alunecările de teren, ci doar de probleme nerezolvate, precum drenurile înfundate. 

‘Am mai constatat la terminarea viaductului, în sensul de mers spre Sibiu, că şanţurile colectoare nu au fost finalizate, apa acumulată în urma ploilor din ultimele zile putând afecta instalaţia electrică şi sistemul ITS. CNADNR împreună cu CESTRIN au efectuat foraje, teste la faţa locului, care erau în sarcina constructorului. Testele efectuate au confirmat că a fost o greşeală de execuţie din partea constructorului. Este inadmisibil ca, de la apariţia fisurilor până în prezent, constructorul să nu cerceteze şi să nu găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor. În aceste condiţii, astăzi am hotărât să remediem imediat fisura de 20 de metri, urmând ca decontul acestei lucrări să se facă din banii constructorului. În acelaşi timp le vom solicita, ca ultimatum, printr-o scrisoare oficială, un plan de măsuri concret şi realist de rezolvare a tuturor problemelor apărute pe acest tronson. Consider că am dat dovadă de înţelegere până acum, dar responsabilitatea faţă de realizarea acestui proiect ne determină să acţionăm ferm, şi să nu mai îngăduim tergiversări şi soluţii precare. Le solicit şi public celor de Salini Impregilo să îşi asume contractul cu responsabilitate’, a declarat Narcis Ştefan Neaga.

Autostrada Lugoj – Deva face parte din Coridorul IV paneuropean, care începe în Germania şi se continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...