1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Şeful diplomaţiei finlandeze constată o creştere a tensiunilor în regiunea baltică

Activitatea militară crescândă, atât din partea Rusiei, cât şi a altor ţări, atestă o amplificare a tensiunilor în regiunea baltică, este de părere ministrul de externe al Finlandei, Erkki Tuomioja. Cu toate acestea, şeful diplomaţiei finlandeze dă asigurări că ţara sa îşi apără în mod eficient graniţele pe mare şi în aer, informează compania de radio şi televiziune finlandeză Yle, citată de RIA Novosti.

23 dec, 2014 | Agerpres

Potrivit lui Erkki Tuomioja, cazurile de încălcare a spaţiului aerian în zona Golfului Finic nu reprezintă o ameninţare politică sau militară pentru Finlanda,scrie Agerpres.

Forţele militare maritime ale Finlandei şi-au sporit patrularea în Marea Baltică, în condiţiile sporirii prezenţei în zonă a Flotei Militare Ruse. Numărul de operaţiuni desfăşurate de marinarii finlandezi pentru depistarea de obiecte străine a crescut, anul acesta, cu 70%, comparativ cu anul trecut.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declara că bombardiere ruseşti survolează teritoriul european fără a anunţa dispeceratele civile, iar acest lucru creează riscuri de ciocnire în aer.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO