1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Şeful FMI cere să se pună capăt rapid incertitudinilor legate de Brexit

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a făcut vineri un apel pentru încheierea cât mai rapid posibil a incertitudinilor legate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, care afectează ritmul de creştere a economiei mondiale, transmite Reuters.

22 iul, 2016 | Agerpres

La începutul acestei săptămâni, FMI şi-a revizuit în jos estimările privind avansul economiei mondiale până la 3,1% în 2016 şi la 3,4% pentru anul viitor, în ambele cazuri cu 0,1 puncte mai puţin decât în precedentele sale estimări publicate în luna aprilie.

'Prima noastră recomandare este ca această incertitudine din jurul condiţiilor Brexit să fie eliminată cât mai rapid posibil, astfel încât să ştim termenii şi modalităţile în care Marea Britanie va continua să opereze în economia mondială', a declarat Christine Lagarde, la finalul unei întâlniri cu premierul chinez Li Keqiang, înaintea reuniunii G20.

În perioada 23 - 24 iulie, în China are loc reuniunea miniştrilor de Finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din G20 (grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO