1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

Şeful Metrorex a demisionat

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a demisionat.

24 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Conducerea companiei a fost preluată, temporar, de directorul de Investiţii şi Achiziţii Publice al administratorului reţelei de metrou, Cătălin Homor.

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a demisionat din funcţie, iar interimatul va fi asigurat în perioada următoare de către şeful direcţiei de Investiţii şi Achiziţii Publice din cadrul companiei, Cătălin Homor, a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, Ministerul Transporturilor.

'Astăzi, 24 martie 2015, membrii Adunării Generale a Acţionarilor din cadrul Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti 'Metrorex' - S.A. au luat act de renunţarea la contractul de mandat pentru funcţia de director general a domnului Aurel Radu. Demisia acestuia este urmarea discuţiilor recente avute cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat preluarea atribuţiilor de director general pe o perioadă interimară de către domnul Cătălin Homor, director Investiţii şi Achiziţii Publice în cadrul Metrorex', menţionează sursa citată.

Metrorex are în plan pentru 2015 investiţii de 1,74 miliarde de lei, în creştere cu 34% comparativ cu anul anterior, când bugetul de investiţii a fost de 1,148 miliarde de lei. Din totalul estimat pentru acest an, 1,721 de miliarde de lei reprezintă fonduri externe nerambursabile.

Cifra de afaceri netă a Metrorex a crescut, anul trecut, cu circa 7,89%, la 567,614 milioane de lei, de la 526,099 milioane de lei în 2013, pe fondul majorării veniturilor cu aproape 8,2%, datorită subvenţiei mai mari pentru transportul de călători cu metroul, alocată companiei, potrivit datelor publicate recent de către societate.

Veniturile totale ale Metrorex au urcat cu circa 8,2%, ca urmare a creşterii altor venituri din exploatare cu aproape 11,5% şi a majorării valorii subvenţiei pentru transportul de călători cu metroul cu aproximativ 12,4 %, iar cheltuielile totale au scăzut cu circa 2,22%, întrucât s-au diminuat cheltuielile cu materiale, energie electrică, servicii executate de terţi.

Potrivit unui proiect de Ordin al ministrului Transporturilor privind ajustarea tarifelor la călătoria cu metroul, compania Metrorex anunţa o creştere a tarifelor la călătoriile cu metroul, din luna martie, cu circa 25%, în timp ce abonamentul de 62 de călătorii va fi eliminat din portofoliul companiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO