1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

Şeful Orange crede că sectorul comunicaţiilor ar putea cunoaşte un nou val de consolidări, în 2016

Consolidarea sectorului francez de telecomunicaţii nu mai este un subiect pe ordinea zilei, însă ar putea redeveni în 2016, după vânzarea noilor frecvenţe 4G, a declarat, luni, directorul general al grupului francez de telefonie Orange, Stephane Richard, transmite Reuters.

07 sep, 2015 | Agerpres

'Procesul de consolidare a sectorului telecomunicaţiilor a fost lansat în toate ţările europene, cu excepţia Franţei. Suntem ţara în care operatorii au cele mai mici marje de profit din Europa', a declarat Stephane Richard, într-un interviu acordat cotidianului financiar francez Les Echos.

Printre rivalii Orange de pe piaţa franceză se numără Numericable-SFR, Bouygues Telecom şi Free. La finele lunii iunie, Bouygues Telecom a respins o ofertă de preluare lansată de grupul Altice, firma mamă a Numericable-SFR, apreciind că este în măsură să-şi continue singură dezvoltarea. Până la finele acestui an, în Franţa, urmează să se deruleze procesul de vânzare către operatorii de telefonie mobilă a frecvenţelor în banda de 700 MHz, utilizate în prezent de sectorul audiovizual.

În ceea ce priveşte piaţa europeană de telecomunicaţii, Stephane Richard a apreciat că aceasta trece în prezent printr-un proces de consolidări naţionale, fapt care ar putea prefigura o a doua etapă de consolidări internaţionale.

'Atunci când perspectiva unei pieţe unice va fi clară, operatorii vor intra în acţiune, iar Orange este destinat să joace un rol în această consolidare', a spus Richard.

Întrebat ce părere are despre războiul preţurilor de pe piaţa franceză declanşat de intrarea Free Mobile pe piaţă în 2012, Richard a spus că, în prezent, războiul preţurilor a mai pierdut din intensitate, fiind înlocuit de competiţia pe ofertele speciale.

'La Orange nu intenţionăm să luăm parte la această supralicitare. În prezent, suntem pe cale să dovedim că este posibil să câştigi clienţi pe segmentele de telefonie fixă şi mobilă fără să masacrezi preţurile', a spus Stephane Richard.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, cu 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro şi avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial.

Pe piaţa locală, Orange România a obţinut, în primele trei luni ale acestui an, venituri de 221 de milioane de euro, în creştere cu 6,4% faţă de perioada similară din 2014. La 31 martie 2015, Orange România avea 10.364.683 de clienţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO