Semne bune în construcţii: Volumul lucrărilor a crescut cu 10,8% în primele cinci luni

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele cinci luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,8%, respectiv cu 9,4%, a anunţat vineri INS.
Economica.net - vin, 06 iul. 2012, 08:34
Semne bune în construcţii: Volumul lucrărilor a crescut cu 10,8% în primele cinci luni

Pe elemente de structură la lucrările de construcţii noi, volumul lucrărilor a crescut în primele cinci luni cu 24,3%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (13,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (9,8%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 10%, respectiv cu 1,3%.

La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor a crescut cu 23,4%.

Comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent, în primele cinci luni din 2012 volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 9,4%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (26,7%).

La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 17,7%, respectiv cu 6,2%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 16,4%, respectiv cu 0,1%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor a crescut cu 22%.

În luna mai 2012, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut faţă de luna aprilie 2012, cu 21,8%, creştere wsusţinută de lucrările de reparaţii capitale (+30%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (21,4%) şi de lucrările de construcţii noi (20,4%).

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile rezidenţiale (36,3%), la construcţiile inginereşti (24,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (8%).

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut în luna mai comparativ cu aprilie 2012 cu 5%.

Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (10,1%), la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (8,6%) şi la lucrările de construcţii noi (5,6%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 25,7%, respectiv cu 5,7%. Volumul lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale a scăzut cu 3,6%.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ceea ce deschide calea pentru preşedintele Rumen Radev de a convoca......
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...