1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Semne bune în construcţii: Volumul lucrărilor a crescut cu 10,8% în primele cinci luni

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele cinci luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,8%, respectiv cu 9,4%, a anunţat vineri INS.

06 iul, 2012 | Mediafax

Pe elemente de structură la lucrările de construcţii noi, volumul lucrărilor a crescut în primele cinci luni cu 24,3%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (13,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (9,8%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 10%, respectiv cu 1,3%.

La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor a crescut cu 23,4%.

Comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent, în primele cinci luni din 2012 volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 9,4%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (26,7%).

La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 17,7%, respectiv cu 6,2%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 16,4%, respectiv cu 0,1%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor a crescut cu 22%.

În luna mai 2012, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut faţă de luna aprilie 2012, cu 21,8%, creştere wsusţinută de lucrările de reparaţii capitale (+30%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (21,4%) şi de lucrările de construcţii noi (20,4%).

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile rezidenţiale (36,3%), la construcţiile inginereşti (24,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (8%).

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut în luna mai comparativ cu aprilie 2012 cu 5%.

Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (10,1%), la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (8,6%) şi la lucrările de construcţii noi (5,6%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 25,7%, respectiv cu 5,7%. Volumul lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale a scăzut cu 3,6%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO