1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Finanţe şi bănci

Sevelda: Raiffeisen nu are nevoie de majorarea capitalului pentru a îndeplini cerinţele autorităţilor de reglementare

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) nu are nevoie să demareze o majorare de capital pentru a-şi îndeplini obiectivul de a ajunge la un indicele de adecvare a capitalului Tier 1 de 12% până la sfârşitul lui 2017, a declarat luni directorul general Karl Sevelda, într-un interviu acordat publicaţiei austriece 'Wirtschaftsblatt', transmite Reuters.

05 oct, 2015 | Agerpres

În ianuarie, Raiffeisen Bank International - al doilea mare creditor din Europa emergentă - anunţa vânzarea subsidiarelor din Polonia şi Slovenia şi reducerea operaţiunilor internaţionale. Aceste măsuri au ca obiectiv obţinerea unui indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 12% până în 2017, de la 10% la sfârşitul lui 2014.

'Avem suficient timp până la sfârşitul lui 2017 să ajungem la un indicele de adecvare a capitalului Tier 1 de 12%. Ne aşteptăm să îndeplinim acest obiectiv fără o majorare de capital', a afirmat luni Sevelda.

Banca austriacă a strâns aproximativ 2,8 miliarde de euro anul trecut printr-o emisiune de acţiuni.

Raiffeisen va vinde subsidiara din Polonia la începutul anului viitor şi intenţionează să se extindă în Iran, de îndată ce vor fi ridicate sancţiunile impuse acestei ţări, a declarat Sevelda pentru 'Wirtschaftsblatt'.

Începând din luna noiembrie a anului trecut, BCE a preluat în mod oficial atribuţiile de supervizor bancar unic în zona euro, via Mecanismul European de Supervizare Bancară (SSM), care este responsabil în mod direct de supravegherea unui număr de circa 123 de mari grupuri bancare europene.

În prezent, SSM verifică şi evaluează necesarul de capital al băncilor.

Autorităţile de reglementare din Europa şi SUA solicită băncilor ca indicele de adecvare a capitalului Tier 1 să fie de 11-12%

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO