S-a vândut IMGB. SIF Banat-Crișana a cumpărat platforma de 540.000 mp din sudul Bucureștiului

Societatea de Investiții Financiare Banat-Crișana (SIF Banat-Crișana) a preluat un pachet de acțiuni de 99,92% din capitalul social al coreenilor de la Doosan care dețineau platforma IMGB din Berceni, cu o suprafață de 540.000 mp. Tranzacția a fost intermediată de Crosspoint Real Estate și casa de avocatură BirișGoran, iar valoarea acesteia a fost estimată între 35 și 40 de milioane de euro.
Economica.net - lun, 07 sept. 2020, 06:08
S-a vândut IMGB. SIF Banat-Crișana a cumpărat platforma de 540.000 mp din sudul Bucureștiului

Potrivit consultanților de la Crosspoint Real Estate, care au intermediat tranzacția, aceasta feste cea mai mare suprafață de teren tranzacționată, în ultimii zece ani, în România (exceptând terenurile agricole): 540.000 mp.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea acordului Consiliului Concurenței, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Potrivit surselor Economica.net, mai mulţi investitori, printre care şi Ionuţ Negoiţă, sau consorţiul de investitori Sud Rezidenţial, sunt interesaţi să dezvolte proiecte imobiliareinclusiv locuinţe, spaţii logistice, birouri şi centre comerciale la IMGB, dar nu ar fi exclus ca terenul să fie dezvoltat chiar de SIF Banat-Crișana, deși experiența societății în dezvoltări imobiliare e destul de redusă.

Crosspoint a intermediat în ultimii 10 ani tranzacții cu terenuri în valoare de peste 250 milioane de euro. Printre acestea se numără: terenul platformei IMGB, terenurile proiectelor rezidențiale One Floreasca Lake, One Herăstrău Plaza sau One Peninsula, terenul proiectului Belrom/Hellitube, terenurile de pe strada Parcului sau Expoziției. Crosspoint Real Estate mai are în derulare încă patru tranzacții în Capitală, în valoare de peste 55 de milioane euro și sunt terenuri pentru dezvoltatori de retail sau rezidențial.

Compania a realizat și are în desfășurare tranzacțiii de terenuri și în orasele secundare, având tranzacții semnificative, închise sau în desfășurare și în județele Bacău, Brăila, Alba, Vaslui, Timiș, Constanța, Brșsov, Mureș sau Iasi.

Concernul sud-coreean Doosan, care controlează producătorul de mașini grele și platforma de circa 54 de hectare IMGB, a decis întreruperea activității subsidiarei românești încă de la începutul acestui an, iar acum aceasta a fost cumpărată de investitorul român.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Adrian Marinescu, directorul Institutului Matei Balş: În 2022 vom trece la etapa de convieţuire cu virusul. Varianta Omicron se va extinde şi în România, nu trebuie să intrăm în panică
Adrian Marinescu, directorul Institutului Matei Balş: În 2022 vom trece la etapa de convieţuire cu virusul. Varianta Omicron ...
Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a explicat pentru News.ro noul context ...
Japonia va creşte contribuţia financiară pentru menţinerea trupelor americane pe teritoriul său
Japonia va creşte contribuţia financiară pentru menţinerea trupelor americane pe teritoriul său
Japonia îşi va creşte contribuţia financiară pentru menţinerea trupelor americane pe teritoriul său începând cu ...
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 6.12.2021
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 6.12.2021
Euro începe prima zi din săptămână la valori apropiate de cea anunţată vineri de BNR.