Simona Halep s-a calificat în finala Turneului Campioanelor, după 6-2, 6-2 cu Radwanska

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a învins-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cu 6-2, 6-2, sâmbătă, în semifinalele competiţiei dotate cu premii totale de 6,5 milioane dolari.
Economica.net - sâm, 25 oct. 2014, 12:06
Simona Halep s-a calificat în finala Turneului Campioanelor, după 6-2, 6-2 cu Radwanska

Halep, numărul patru mondial, a dispus de Radwanska (N.4) într-o oră şi opt minute, iar în finală o va înfrunta pe americanca Serena Williams, liderul mondial, care a trecut de daneza Carolina Wozniacki (N. 8), în cealaltă semifinală, cu 2-6, 6-3, 7-6 (6). Halep a învins-o pe Serena în Grupa Roşie fără drept de apel, cu 6-0, 6-2.

Simona Halep a reuşit cea mai mare performanţă din cariera sa şi e prima româncă în finala Turneului Campioanelor, după ce Irina Spîrlea a jucat semifinale în 1997 şi 1998. Halep este a treia româncă prezentă la Finalele WTA, după Virgina Ruzici şi Irina Spîrlea.

Poloneza a câştigat primul ghem al meciului, după care Simona şi-a concretizat serviciul, iar apoi a reuşit primul break al partidei (2-1). Halep a ridicat scorul la 3-1, după care a s-a impus şi pe serviciul adversarei, mărind diferenţa la 4-1. Românca a reuşit să îşi concretizeze serviciul din nou şi scorul a devenit 5-1. Radwanska şi-a mai adjudecat un ghem, dar Halep a închis setul cu 6-2, în 34 de minute.

Halep a început excelent setul secund, cu un break, iar poloneza a făcut din ce în ce mai greu faţă jocului prestat de constănţeanca de 23 de ani. Halep s-a desprins la 2-0. Simona a dominat în continuare jocul şi-a forţat adversara să greşească, reuşind un nou break (3-0). Halep a avut apoi trei mingi de 4-0, dar Radwanska a reuşit să întoarcă scorul şi să realizeze primul său break (3-1). Simona a reacţionat imediat şi a făcut diferenţa după un nou break (4-1). Românca nu i-a lăsat nicio şansă Agnieszkăi şi a câştigat următorul ghem la zero, pentru 5-1. Halep a avut din replică pentru fiecare execuţie a polonezei, care a rămas în joc după ce şi-a mai trecut în cont un ghem (5-2).

Radwanska a câştigat primele trei confruntări directe cu Halep, în 2011, cu 6-1 6-2, în turul al treilea la Australian Open, în 2012, în finala de la Bruxelles, cu 7-5 6-0, şi în 2013 în optimi la Auckland, cu 6-3, 6-1. Halep şi le-a adjudecat pe următoarele două, în 2013, la Roma, cu 6-7 (7), 6-1, 6-2, în turul secund, şi anul acesta în semifinale la Doha, cu 7-5, 6-2. Poloneza s-a impus în cea din urmă întâlnire, în semifinale, la Indian Wells, cu 6-3, 6-4.

Simona Halep, care le-a învins în grupă la Singapore pe Eugenie Bouchard (6-2, 6-3) şi pe Serena (6-0, 6-2), pierzând la Ana Ivanovic, cu 6-7 (7), 6-3, 3-6, şi-a asigurat un cec de 971.000 dolari şi 890 puncte WTA. Williams a prins semifinalele doar pentru că Halep a câştigat un set în faţa sârboaicei Ivanovic.

Halep a câştigat anul acesta turneele de la Doha (hard) şi Bucureşti (zgură) şi a disputat finale la Madrid şi Roland Garros (ambele pe zgură), în timp ce la Wimbledon (iarbă) s-a oprit în semifinale. Anul trecut, Halep s-a impus în Turneul Campioanelor ”B” de la Sofia.

Cu Serena Williams, Halep a pierdut primele trei confruntări, înainte de a se impune la Singapore: americanca a învins în 2011 în turul secund la Wimbledon, cu 3-6, 6-2, 6-1, şi anul trecut la Roma, cu 6-3, 6-0 în semifinale, şi la Cincinnati, cu 6-0, 6-4 în sferturi.

Te-ar mai putea interesa și
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de lei, faţă de 28,99 miliarde de lei sau 1,67% din......
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Trupele NATO au creat ameninţări suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are ...
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O 'forţă de reacţie rapidă' a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată ...
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că mecanismul privitor la implementarea salariului minim european va începe ...