Siria: Primele atacuri ale coaliţiei internaţionale împotriva jihadiştilor în provincia Homs (OSDO)

Coaliţia internaţională condusă de SUA a atacat sâmbătă pentru prima dată ţinte ale grupului Statul Islamic (SI) în provincia siriană Homs (centru), potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP şi Reuters. 
Economica.net - sâm, 27 sept. 2014, 09:08
Siria: Primele atacuri ale coaliţiei internaţionale împotriva jihadiştilor în provincia Homs (OSDO)

Raidurile au vizat de asemenea şi poziţii ale SI la Minbej, oraş controlat de jihadişti în provincia Alep, mai la nord, precum şi la Raqa, fief al SI din est, potrivit OSDO, un ONG cu sediul în Marea Britanie şi care se bazează pe o reţea largă de militanţi şi surse medicale din teren.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a indicat că ţintele lovite în provincia Homs se aflau departe de linia frontului cu forţele loiale preşedintelui Bashar al-Assad care controlează oraşul Homs, al treilea din ţară.

„Coaliţia a lovit pentru prima dată baze al SI în partea deşertică a provinciei (care se întinde până la frontiera irakiană)”, a adăugat Abdel Rahman, precizând că aceste poziţii se află în zona al-Hammad, la est de oraşul antic Palmyra.

Washingtonul, care susţine opoziţia siriană de la începutul revoltei în Siria în martie 2011 ce a degenerat în război civil, nu a vrut să colaboreze cu Damascul în lupta sa împotriva SI, inamicul lor comun.

Potrivit OSDO, coaliţia a lovit baza SI de la Minbej, în provincia Alep.

Această localitate situată la aproximativ 80 km nord-est de oraşul Alep este una din ultimele localităţi din această provincie controlate încă de SI.

Coaliţia a lovit de asemenea tabere de antrenament ale jihadiştilor şi baze în provincia vecină Raqa, mai la est, considerată ca fiind fieful SI.

„Cel puţin 31 de explozii au fost auzite la Raqa şi în împrejurimi”, a indicat OSDO, adăugând că atacurile au lovit de asemenea oraşul Tabqa, aflat la rândul său în mâinile jihadiştilor, la aproximativ 50 km vest de Raqa.

ONG-ul a indicat că mai mulţi jihadişti au fost ucişi în ultimele atacuri.

SUA se află în fruntea unei coaliţii militare susţinută de unele state din Golf şi europene împotriva Statului Islamic.
Campania a adus SUA în câmpul de luptă înapoi în Irak, ţară pe care a părăsit-o în 2011, şi pentru prima dată în Siria, după ce a evitat implicarea în războiul început în această ţară în acelaşi an.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...