Siscale lansează în România programul Inteligenţa Artificială în IT şi anunţă recrutări

Siscale, companie care dezvoltă soluţii de inteligenţă artificială pentru eficientizarea operaţiunilor IT, lansează pe 15 noiembrie evenimentul „Inteligența artificială în IT”, prin care va introduce în industria locală cele mai avansate tendințe la nivel global care utilizează potențialul IT în operațiunile IT. De asemenea, Siscale lansează cu această ocazie și primul program de internship pentru atragerea de talente românești IT.
Economica.net - vin, 02 nov. 2018, 13:08
Siscale lansează în România programul Inteligenţa Artificială în IT şi anunţă recrutări

83% dintre liderii de afaceri și IT cred că inteligența artificială (AI) ajută organizațiile să fie mai eficiente, să reducă erorile umane și să-și analizeze mai bine datele, cu impact direct în succesul de afaceri.

În acest context, specialiștii Siscale au pregătit o sesiune de prezentări și demo-uri, prin intermediul cărora participanții vor afla cum poate fi utilizată inteligența artificială pentru automatizarea și eficientizarea operațiunilor IT.

Cu ajutorul AI, companiile cu activităţi complexe și volume mari de date generate din surse diverse şi neconectate între ele pot lua decizii mai rapide, pot preveni probleme și pot reduce costuri. Inginerii români vor arăta concret cum se pot analiza cantități masive de date pentru a determina cauzele finale ale problemelor din rețelele IT sau cum, prin intermediul analizei artificiale a limbajului, se pot trage concluzii despre calitatea interacțiunilor cu clienții.

„Tehnologia cu care lucrăm este la început de drum, însă este extrem de stimulatoare și deschide oportunități pentru inovare. De aceea, vrem să lansăm o provocare tuturor celor atrași de acest domeniu nou, pasionați de programare și Big Data și îi invităm să se înscrie în programul nostru de internship. Vor avea ocazia să lucreze direct cu primii ingineri certificați Elastic din România și să-și construiască o carieră de succes”, a declarat Petrică Ruță, CEO Siscale.

Echipa Siscale este formată, în prezent, din peste 30 de specialişti români, care dețin certificări tehnice de înalt nivel. Printre aceștia se numără și Bogdan Perian, care coordonează acum activitatea unei întregi echipe tehnice în calitate de VP DevOps, fiind unul dintre primii ingineri certificați Elastic din România și autorul unor soluții de ultimă generație bazate pe Machine Learning în domenii ca Automated Root Cause Analysis.

„Succesul nostru se datorează, în primul rând, echipei. Echipa Siscale e formată din oameni tineri și entuziaști, care dețin o educație și competențe excepționale. În perioada următoare intenționăm să recrutăm încă zece oameni, care vor fi implicați în proiecte incitante și inovatoare cu tehnologii de ultimă generație”, a spus Bogdan Perian.

Evenimentul organizat de Siscale împreună cu partenerii săi va avea loc pe 15 noiembrie, începând cu ora 10:00, în cadrul Universității Politehnica București, Splaiul Independenței nr. 313, etaj 2, Corp Bibliotecă.

Participarea la eveniment este gratuită, însă numărul de locuri este limitat, de aceea doritorii sunt rugați să se înscrie până pe 9 noiembrie, la acest link: http://www.siscale.com/meet-up.

Siscale este o companie IT înființată la începutul anului 2015, care dezvoltă soluţii de AI pentru eficientizarea și optimizarea operaţiunilor IT. Siscale este cel mai mare partener de pe Coasta de Est a SUA pentru Elastic, compania care a dezvoltat Elasticsearch, considerat cel mai bun motor de căutare pentru companii. Sediul central al companiei se află la New York, SUA, iar echipa de specialiști IT este localizată aproape în întregime în România.

Te-ar mai putea interesa și
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna anului trecut închiderea companiei după ce Uniunea Europeană a refuzat......
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa ...
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...