1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Site-ul BCE, ţinta unui atac cibernetic. Hackerii au cerut bani în schimbul informaţiilor sustrase

Website-ul Băncii Centrale Europene (BCE) a fost atacat de hackeri, care au sustras mii de adrese de email ale vizitatorilor şi datele de contact ale ziariştilor şi participanţilor la evenimentele organizate de această instituţie, relatează joi agenţia bulgară Novinite.

24 iul, 2014 | AGERPRES

'Furtul datelor a fost descoperit după ce BCE a primit un email anonim în care i se cereau bani pentru recuperarea informaţiilor sustrase', se menţionează într-un anunţ publicat joi pe site-ul acestei instituţii financiare.

Banca susţine însă că nicio informaţie sensibilă privind pieţele financiare nu a fost compromisă şi nici sistemele ei informatice nu au fost afectate, întrucât informaţiile sustrase erau stocate într-o bază de date ce alimenta site-ul BCE şi care era separată de respectivele sisteme.

De asemenea, BCE a contactat toate persoanele ale căror date ori adrese de email au fost compromise, iar poliţia a demarat o anchetă.

BCE a anunțat, joi, că hackerii au sustras adrese de email și date de contact din secțiunea site-ului destinată înregistrării pentru conferințe și vizite, potrivit Financial Times. Aproximativ 20.000 de adrese de email și un număr mai mic de adrese de domiciliu și numere de telefon au fost compromise, potrivit instituției de la Frankfurt.

BCE nu a precizat câți bani au cerut infractorii cibernetici în schimbul informațiilor sustrase.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO