1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate

Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.

17 mar, 2015 | Agerpres

După cinci ani de la adoptarea de către democraţi a legii supranumite ''Obamacare'', aproximativ 16,4 milioane de persoane care nu aveau anterior asigurare de sănătate au subscris la o formă de asigurăre, potrivit unei analize guvernamentale a datelor anchetei Gallup-Healthways Well-Being Index, efectuată zilnic.

Este vorba de ''cea mai mare reducere a numărului de neasiguraţi din ultimele patru decenii'', a declarat ministrul american al sănătăţii, Sylvia Burwell.

Procentul celor neasiguraţi a scăzut de la 20,3% la 13,2% din populaţie între trimestrul al treilea din 2013 şi primul trimestru din 2015, adică de la intrarea în vigoare a aspectului central al reformei: obligaţia de a fi asigurat.

Americanii fără asigurări trebuie toţi, cu câteva excepţii, să-şi facă o asigurare de sănătate, în caz contrar riscând amenda. În schimb, ei pot beneficia de ajutoare pentru reducerea costului asigurării, în funcţie de venituri.

Un alt aspect important al legii le permite, de asemenea, tinerilor de până la 26 de ani să fie trecuţi la asigurarea părinţilor lor. La grupa de vârstă 19-25 de ani, procentul neasiguraţilor a scăzut de la 34,1% la 26,7%.

''Sănătatea este un drept pentru fiecare american, nu un privilegiu pentru unii'', a reiterat şefa democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în timp ce legea este din nou ameninţată cu un recurs al republicanilor la Curtea Supremă, care va emite o hotărâre crucială până la sfârşitul lunii iunie.

Americanii, cu excepţia celor cu vârsta de peste 65 de ani şi a celor mai săraci, sunt în majoritate asiguraţi la un sistem privat de asigurări de sănătate, inclusiv via 'Obamacare'. Evaluarea numărului de neasiguraţi se bazează pe anchete şi pe recensământ, ultimul fiind metoda cea mai precisă, dar şi cea mai lentă.

Datele oferite de Gallup-Healthways, utilizate pentru moment de către administraţie, sunt însă analizate uşor diferit de către Gallup. Institutul estimează că procentul celor neasiguraţi a scăzut, de asemenea, dar cifrele diferă, ajungând de la 18% la 12,3% între trimestrul lui 2013 şi începutul lui 2015.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO