Skanska a mai cumpărat un teren pentru turnuri de birouri în Bucureşti

Suedezii de la Skanska au marcat exitul din primele două clădiri de birouri pe care le-au construit în Bucureşti şi continuă expansiunea. După terenul de 21.000 mp cumpărat în vestul Capitalei, Skanska a finalizat recent achiziţia unui alt teren din nordul Bucureştiului, potrivit surselor ECONOMICA.NET. 
Andrada Ghira - lun, 21 dec. 2015, 22:00
Skanska a mai cumpărat un teren pentru turnuri de birouri în Bucureşti

ECONOMICA.NET a relatat încă din toamna acestui an faptul că Skanska pregăteşte terenul pentru un nou proiect de birouri, tot în zona Barbu-Văcărescu, acolo unde mai are în construcţie cea de-a treia clădire din proiectul Green Court. 

În luna iulie a acestui an, o firmă controlată de Skanska a obţinut un certificat de urbanism pentru construcţia a două turnuri de birouri cu o înălţime de 12 etaje, pe un teren de pe strada Fabrica de Glucoză nr. 7. „Treaba noastă este să ne uităm la tot ce e posibil în zona de nord, de exemplu, iar terenul de pe Fabrica de Glucoză este unul dintre cele la care ne uităm, dar nu anunţăm nimic decât atunci când devenim proprietari”, a declarat în toamna acestui an, Marcin Łapiński, Preşedinte Skanska Property România.

Recent, compania a finalizat tranzacţia de achiziţie a terenului de la Romanel, care şi-a adjudecat acest teren în toamna lui 2013, pentru suma de 270 de euro/mp. 

Terenul de 8.900 de mp a aparţinut Institutului Naţional al Lemnului, aflată în faliment. În total, Romanel a pătit pentru teren 2,39 milioane de euro plus TVA. Pentru vânzarea terenului către Skanska, Romanel a încasat cel puţin 4,7 milioane de euro, fără TVA. Estimarea a fost realizată pe baza unei decizii a adunării generale a Romanel din primăvara acestui an, când s-a decis vânzarea terenului la un preţ minim de 530 de euro/mp, fără TVA, potrivit Termene.ro

Turnuri şi pe terenul Pumac 

„Vrem să continuăm cu dezvoltări în nord pentru că avem succes şi ne uităm serios la tot ce e de vânzare în această zonă. Pentru a cumpăra un teren, trebuie să te uiţi la mai multe. Ne interesează şi zona de vest, acolo unde sunt chiriaşi care vor să rămână acolo. Suntem în discuţii pentru mai mult de două terenuri, iar până la sfârşitul anului vom anunţa mai multe pe acest subiect”, a mai declarat în toamna acestui an, Marcin Łapiński. 

La puţin timp de la această declaraţie, Skanska anunţa achiziţia unei parcele de 21.000 mp din terenul fostei fabrici Pumac, de la Alain şi Alexis Bonte, cei care controlează lanţul de farmacii Centrofarm. Terenul fostei fabrici Pumac are o suprafaţă totală de 70.000 mp, şi estre deţinut şi de Ion Rădulea, proprietarul Sema Parc. 

Luna trecută, Skanska a obţinut un certificat de urbanism pentru acest teren. 

Primele două clădiri din Green Court, vândute lui Papalekas 

Compania suedeză Skanska a finalizat pe piaţa locală primele două clădiri de birouri din Proeictul Green Court şi le-a vândut companiei Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas. 

Prima clădire din Green Court, cu o suprafață închiriabilă de 19.500 de mp, a fost vândută companiei Globalworth pentru suma de 42 de milioane de euro. Pentru cea de-a doua clădire, cu o suprafață închiriabilă de 18.000 mp, Globalworth a plătit 47 de milioane de euro. 

Lucrările la cea de-a treia clădire din proiectul Green Court sunt avansate, iar imobilul va fi finalizat în luna iunie a anului viitor. Green Court Bucharest este alcătuit din trei clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 52.000 mp. Prima clădire a proiectului a fost inaugurată la finele anului 2014 și acum este închiriată în totalitate. Printre companiile care şi-au mutat sediul în cele două clădiri se numără Orange, Schneider Electric, Carrefour, Sanofi, Colgate Palmolive, Adecco, Abbott Laboratories, CITR și RINF Outsourcing Solutions. Prima clădire a fost vândută către Globalworth Real Estate Investments Ltd.

Skanska şi-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane daneze (circa 8,5 miliarde euro), în anul fiscal 2023, în condițiile în......
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ...