Skanska se concentrează pe Bucureşti. Anul acesta începe lucrările de construcţie la două noi proiecte de birouri

Compania suedeză Skanska începe în acest an lucrările de construcţie la două noi proiecte de birouri pe piaţa din Bucureşti. 
Andrada Ghira - joi, 18 feb. 2016, 12:16
Skanska se concentrează pe Bucureşti. Anul acesta începe lucrările de construcţie la două noi proiecte de birouri

În vara acestui an, Skanska va finaliza lucrările la cea de-a treia clădire din proiectul Green Court, pentru vânzarea căreia se află deja în discuţii, a declarat Aurelia Luca, country manager al Skanska România în cadrul unui eveniment.  

Primele două clădiri au fost cumpărate anul trecut de către Globalworth, companie controlată de Ioannis Papalekas, şi cel mai probabil, şi cea de-a treia clădire va intra în portofoliul omului de afaceri grec. 

Compania a cumpărat anul trecut două terenuri pentru noi proiecte. Este vorba de un teren de aproape 9.000 de mp de pe strada Fabrica de Glucoză nr. 7 şi un altul de 21.000 mp din platforma Pumac, din apropierea staţiei de metrou Politehnica. 

„Lucrăm acum la conceptul pentru prima fază din proiectul Equilibrium (nr- terenul de pe Fabrica de Glucoză nr. 7), care este diferit de cel al Green Court. Vom începe lucrările în trimestrul doi din acest an. Este vorba de un proiect cu două clăriri, iar regimul de înălţime este de 10-11 etaje. Vom construi proiectul în faze; acesta este modelul nostru de business”, a declarat Aurelia Luca. 

Un alt teren cumpărat anul trecut de suedezi este la Pumac, proiect pentru care a fost selectată echipa de proiectare şi se lucrează la compartimentare. Lucrările pentru birourile de pe terenul de la Politehnică vor începe în cel de-al treilea trimestru din acest an. 

Cât despre o potenţială extindere a companiei şi pe piaţa birourilor din marile oraşe din provincie, Luca spune că planul de afaceri, realizat până în 2020, nu include pătrunderea pe noi pieţe, iar compania se va concentra pe proiectele din Bucureşti, cu un ochi îndreptat şi spre posibile noi achiziţii de terenuri. 

„Avem deschisă opţiunea de a cumpăra noi terenuri. Pentru noi este important să avem o locaţie bună unde putem construi clădiri după conceptul Skanska. Primim în mod constant oferte, dar le analizăm atent”, mai spune Luca.

Odată cu revenirea companiei pe piaţa locală, în 2012, Skanska a adus şi divizia de construcţii, iar în prezent lucrează pentru noul sediu şi magazinul Lidl, care a cumpărat terenul fostei fabrici de pâine Băneasa. 

Skanska şi-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor.

Investiţiile sunt derulate din surse proprii, iar grupul alocă anual bugete pentru investiţii diviziilor. Responsabilă de dezvoltarea proiectelor în România, dar şi în Polonia, Republica Cehă şi Ungaria este Commercial Development Europe. 

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind funcţionarea şcolilor, în sensul în care data de referinţă să fie......
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă ...
Fostul ministru liberal al Muncii Violeta Alexandru consideră că autorităţile greşesc cu menţinerea unor reguli şi ...
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Cifra de afaceri a Tubomecanica s-a diminuat în primele trei luni ale acestui an cu 29,8% faţă de perioada similară din ...
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Este deja de notorietate că în China sunt produse cele mai multe mașini din lume, dar știați că japonezii produc de ...