1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Extern

Slovenia are un nou premier

Preşedintele sloven Borut Pahor l-a desemnat marţi pe Miro Cerar, un jurist fără experienţă în politică, în funcţia de premier, după succesul răsunător în alegerile legislative din iulie al partidului său SMC (acronim pentru 'Partidul lui Miro Cerar') de centru-stânga, informează Reuters.

19 aug, 2014 | Agerpres

Parlamentul sloven dispune de şapte zile pentru a valida numirea lui Miro Cerar, 50 de ani, care şi-a exprimat ostilitatea faţă de unele privatizări despre care UE susţine că reprezintă cheia pentru o redresare pe termen lung a Sloveniei, care a evitat la limită anul trecut solicitarea unui plan de asistenţă financiară pentru băncile sale.

După validare, Cerar va avea 15 de zile pentru a-şi prezenta cabinetul, care trebuie, de asemenea, să fie aprobat de parlament. Se aşteaptă ca Miro Cerar să încheie negocierile pentru formarea unei coaliţii guvernamentale cu Partidul pensionarilor Desus, cu social-democraţii (SD, centru-stânga) şi cu Alianţa lui Alenka Bratusek cel mai târziu în această săptămână sau săptămâna viitoare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO