1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Slovenia îşi scoate armata din cazărmi ca să se apere de imigranţi

Slovenia va desfăşura armata pentru a ajuta poliţia să patruleze la graniţa cu Croaţia şi să menţină sub control afluxul de refugiaţi, a declarat sâmbătă premierul Miro Cerar, după o reuniune de urgenţă a cabinetului, relatează DPA, citată de Agerpres.

17 oct, 2015 | Agerpres

Măsura nu ar echivala intrarea Sloveniei în stare de urgenţă, a precizat Cerar, explicând faptul că guvernul doreşte să controleze situaţia refugiaţilor la graniţă, menţionează agenţia slovenă de ştiri STA.

Bostjan Sefic, secretar de stat în Ministerul sloven de Interne, a declarat că ţara sa va permite intrarea atâtor refugiaţi câţi poate primi. Potrivit AFP, guvernul sloven a anunţat că face apel la armată pentru pentru asistenţă 'logistică' în faţa afluxului de imigranţi care au început să tranziteze această ţară după închiderea în cursul nopţii trecute a graniţei ungaro-croate.

La Budapesta, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunţat sâmbătă că ţara sa va reintroduce temporar controalele la graniţa cu Slovenia pentru a opri intrarea refugiaţilor. Szijjarto a declarat sâmbătă, pentru agenţia de presă ungară MTI, că măsura reintroducerii temporare a controalelor la graniţa Ungariei cu Slovenia este necesară şi 'se încadrează în prevederile acordului Schengen'

Practic, Ungaria a închis frontiera cu Croaţia, în cadrul măsurilor extreme pentru limitarea afluxului de imigranţi din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii.

La rândul său, Slovenia a anulat toate cursele feroviare venind din Croaţia, astfel că imigranţii pot ajunge pe teritoriul sloven doar pe cale rutieră sau pe jos.

Totuşi, Slovenia şi Croatia permit fluxul de imigranţi extracomunitari atât timp cât Austria şi Germania îi primeşte.

Un prim grup de imigranţi a sosit deja sâmbătă după amiază în Austria din Slovenia, după ce a tranzitat timp de câteva ore această ţară, după închiderea în cursul nopţii a graniţei ungaro-croate, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei austriece, relatează AFP.

Aproximativ 100 de imigranţi, sosiţi în autocare, s-au prezentat la postul de frontieră austriac Spielfeld, de unde au fost preluaţi pentru înregistrarea datelor de către autorităţile austriece.

Austria, care a anticipat această evoluţie şi a întărit prezenţa forţelor de ordine la graniţă, le oferă imigranţilor posibilitatea de a depune o cerere de azil sau de a-şi continua drumul spre Germania, destinaţia aleasă pentru majoritatea dintre ei.

La Spielfeld, principalul post între Austria şi Slovenia, Crucea Roşie a amplasat corturi încălzite pentru a primi până la 1.500 persoane aflate în tranzit. Sosirea primilor imigranţi în Austria prin Slovenia survine la câteva ore de la primele intrări ale refugiaţilor în această ţară, confirmând buna funcţionare a coridorului promis de Ljubljana

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO