Slovenia îşi scoate armata din cazărmi ca să se apere de imigranţi

Slovenia va desfăşura armata pentru a ajuta poliţia să patruleze la graniţa cu Croaţia şi să menţină sub control afluxul de refugiaţi, a declarat sâmbătă premierul Miro Cerar, după o reuniune de urgenţă a cabinetului, relatează DPA, citată de Agerpres.
Economica.net - sâm, 17 oct. 2015, 18:44
Slovenia îşi scoate armata din cazărmi ca să se apere de imigranţi

Măsura nu ar echivala intrarea Sloveniei în stare de urgenţă, a precizat Cerar, explicând faptul că guvernul doreşte să controleze situaţia refugiaţilor la graniţă, menţionează agenţia slovenă de ştiri STA.

Bostjan Sefic, secretar de stat în Ministerul sloven de Interne, a declarat că ţara sa va permite intrarea atâtor refugiaţi câţi poate primi. Potrivit AFP, guvernul sloven a anunţat că face apel la armată pentru pentru asistenţă ‘logistică’ în faţa afluxului de imigranţi care au început să tranziteze această ţară după închiderea în cursul nopţii trecute a graniţei ungaro-croate.

La Budapesta, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunţat sâmbătă că ţara sa va reintroduce temporar controalele la graniţa cu Slovenia pentru a opri intrarea refugiaţilor. Szijjarto a declarat sâmbătă, pentru agenţia de presă ungară MTI, că măsura reintroducerii temporare a controalelor la graniţa Ungariei cu Slovenia este necesară şi ‘se încadrează în prevederile acordului Schengen’

Practic, Ungaria a închis frontiera cu Croaţia, în cadrul măsurilor extreme pentru limitarea afluxului de imigranţi din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii.

La rândul său, Slovenia a anulat toate cursele feroviare venind din Croaţia, astfel că imigranţii pot ajunge pe teritoriul sloven doar pe cale rutieră sau pe jos.

Totuşi, Slovenia şi Croatia permit fluxul de imigranţi extracomunitari atât timp cât Austria şi Germania îi primeşte.

Un prim grup de imigranţi a sosit deja sâmbătă după amiază în Austria din Slovenia, după ce a tranzitat timp de câteva ore această ţară, după închiderea în cursul nopţii a graniţei ungaro-croate, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei austriece, relatează AFP.

Aproximativ 100 de imigranţi, sosiţi în autocare, s-au prezentat la postul de frontieră austriac Spielfeld, de unde au fost preluaţi pentru înregistrarea datelor de către autorităţile austriece.

Austria, care a anticipat această evoluţie şi a întărit prezenţa forţelor de ordine la graniţă, le oferă imigranţilor posibilitatea de a depune o cerere de azil sau de a-şi continua drumul spre Germania, destinaţia aleasă pentru majoritatea dintre ei.

La Spielfeld, principalul post între Austria şi Slovenia, Crucea Roşie a amplasat corturi încălzite pentru a primi până la 1.500 persoane aflate în tranzit. Sosirea primilor imigranţi în Austria prin Slovenia survine la câteva ore de la primele intrări ale refugiaţilor în această ţară, confirmând buna funcţionare a coridorului promis de Ljubljana

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
MMPS: 4,8 milioane de pensionari, la finele lunii iunie; 95,13% erau pensionari de asigurări sociale de stat
MMPS: 4,8 milioane de pensionari, la finele lunii iunie; 95,13% erau pensionari de asigurări sociale de stat
Numărul total al pensionarilor din sistemul public de pensii era, la sfârşitul lunii iunie 2021, de peste 4,8 milioane ...
CNCAV: 26 de puncte de vaccinare cu Johnson & Johnson în România
CNCAV: 26 de puncte de vaccinare cu Johnson & Johnson în România
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat vineri 26 de ...
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti – 16,27 la mia de locuitori
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti – 16,27 la mia de locuitori
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, duminică, 17 octombrie, în Bucureşti, de 16,27 cazuri la mia ...