1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Slovenia: Premierul prezintă guvernul de coaliţie

Primul ministru sloven Miro Cerar şi-a prezentat luni cabinetul de coaliţie de centru-stânga, care încă are nevoie de aprobare parlamentară, informează DPA.

09 sep, 2014 | Agerpres

Coaliţia s-a angajat să trimită un semnal partenerilor externi că 'poate guverna în mod durabil, cu calitate şi inovaţie', a notat Cerar.

Partidul lui Miro Cerar /SMC/ a câştigat cele mai multe locuri la alegerile din iulie. El a făcut echipă cu partidul pensionarilor DeSUS şi cu social-democraţii /SD/ preşedintelui Borut Pahor pentru 52 de voturi combinate din cele 90 de locuri ale legislativului.

Cele trei părţi au convenit asupra unui program săptămâna trecută şi au semnat un acord de coaliţie la aproape două luni după alegerile anticipate.

Cerar urmează să prezinte lista celor 16 miniştri - cu trei mai mulţi decât în guvernul demisionar - parlamentului, a cărui inaugurare este aşteptată la 18 septembrie.

Principala sarcină a noului premier va fi de a continua reforma administraţiei şi economiei pentru a sprijini economia fragilă, care este de aşteptat să înregistreze o creştere în 2014 după doi ani de recesiune.

Dar Cerar se va confrunta cu rezistenţă, inclusiv din partea partenerilor de coaliţie, asupra unor măsuri suplimentare de austeritate. Reducerile bugetare au salvat Slovenia, care nu a mai cerut un plan de salvare de la UE.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO