Șoferii vor avea de ales. Cel mai solid asigurător român, despre polițele auto, în plină criză RCA: Vrem să dezvoltăm domeniul. Tarifele, în linie cu efortul clientului

Allianz Țiriac(AZT), cea mai profitabilă companie de asigurări din România, nu intenționează să evite cu orice preț vânzarea de RCA, așa cum fac în acest moment majoritatea multinaționalelor de pe piața asigurărilor. Întrebați de Economica.net dacă intenționează să majoreze tarifele, reprezentanții AZT au amintit că sunt un jucător relevant și pe acest segment, că linia auto ocupă un rol important în portofoliul său de asigurări și că politica de tarifare urmărește un raport corect între efortul financiar al clientului și valoarea generată de produsele companiei.
Şerban Buşcu - mar, 20 iul. 2021, 21:59
Șoferii vor avea de ales. Cel mai solid asigurător român, despre polițele auto, în plină criză RCA: Vrem să dezvoltăm domeniul. Tarifele, în linie cu efortul clientului

Economica.net scria ieri că, în condițiile în care se află într-o situație dificilă, City Insurance a majorat tarifele RCA, la decizia noului administrator impus, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA). Cum și Euroins trece printr-o perioadă în care anunță că vrea să limiteze expunerea pe RCA, s-a ajuns la situația în care companii cu un portofoliu diversificat și un apetit mai mic pentru RCA să afișeze cele mai bune tarife, deci să aibă potențial de a vinde cel mai mult, pe anumite segmente. Printre acestea și Allianz Țiriac, cea mai profitabilă firmă de asigurări din România și una dintre firmele recunoscute ca bun plătitor. Întrebați de Economica. net dacă vor majora tarifele pentru a evita acumularea de porotfolii mari de RCA (linie, care, tradițional aduce pierderi), cei de la AZT ne-au oferit următorul răspuns:

„Pe segmentul RCA, avem un tarif notificat la ASF în urmă cu aproximativ un an, iar în această perioadă nu au existat modificări asupra sa. Politica tarifară a Allianz-Țiriac pe toate segmentele de business urmărește asigurarea unui raport corect între efortul financiar al clientului și valoarea generată de produsele și serviciile noastre. De aceea, analizăm periodic nivelul tarifelor pentru toate produsele și ajustăm cotațiile în funcție de modificările care apar la nivelul fiecărui segment. Pentru Allianz-Țiriac, linia asigurărilor auto ocupă un rol important în portofoliul de asigurări și urmărim să o dezvoltăm și să ne îmbunătățim performanța. Rămânem o companie relevantă atât în piața RCA, cât și în piața Casco și un jucător care investește constant în simplificarea procesului de achiziție, precum și al celui de soluționare a daunelor aferente. Recent, am implementat o soluție de achiziție simplificată a asigurărilor auto (RCA și Casco), prin care am redus la jumătate numărul de întrebări adresate clienților. Achiziția simplificată completează soluționarea 100% digitală a daunelor auto, prin care permitem clienților să aibă acces continuu la situația dosarului de daună.”

Digitalizare pe toată linia

După ce a lansat posibilitatea de soluționare digitală a daunei auto, inclusiv prin constatare online și posibilitatea de a urmări evoluția dosarului, AZT a anunțat, la începutul acestui an, că a îmbunătățit și sistemul de achiziție a asigurărilor auto. Firma este, de altfel, singura din România care oferă pachete de asigurare auto (CASCO+RCA), pe un model inspirat, probabil, de cel din Germania.

Clienții care accesează website-ul  firmei au posibilitatea să obțină o cotație tarifară în timp real și să încheie asigurarea pe loc. În cazul în care își doresc să obțină mai multe informații despre acoperiri și pachetul cel mai potrivit pentru nevoile lor, după obținerea unei cotații online, pot să solicite o discuție cu un consultant Allianz-Țiriac sau să ne contacteze telefonic. Soluția de simplificare va fi în curând disponibilă tuturor partenerilor de distribuție ai Allianz-Țiriac – agenți și brokeri – și va continua să fie dezvoltată.

„Noua modalitate de cotare și achiziție completează inițiativele de simplificare ale Allianz-Țiriac, precum serviciul Claims Tracker care permite clienților să monitorizeze oricând stadiul dosarului de daună și să încarce online toate documentele necesare soluționării acestuia.”, anunța firma, în februarie.

În varianta simplificată de achiziție a asigurărilor auto, clienții parcurg patru pași simpli: oferă informații despre mașină și sofer, primesc oferta de preț, stabilesc detaliile finale, iar după validare, primesc electronic asigurarea. Soluția Allianz-Țiriac comunică cu bazele de date publice, ceea ce permite precompletarea automată a datelor de identificare a autovehiculului și face astfel achiziția mult mai rapidă. Obținerea unei cotații, dar și achiziția simplificată pot fi efectuate direct de pe computer, telefon mobil sau tabletă, în limba română sau în engleză. În cazul asigurării RCA, clienții pot adăuga în acoperire decontarea directă, care, la un tarif mediu de 88 lei, le oferă acces la serviciile prompte ale Allianz-Țiriac chiar și atunci când sunt loviți în trafic de șoferi cu asigurare la alte companii. Noua modalitate de cotare și achiziție pe segmentul asigurărilor auto a fost lansată de grupul Allianz în același timp în toate țările din regiunea Europei Centrale și de Est.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB, trebuie să-şi dubleze cheltuielile de apărare în......
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...