Softelligence se extinde regional și deschide o nouă filială în Macedonia de Nord

Compania de tehnologie și consultanță Softelligence se extinde la nivel regional prin deschiderea unei noi filiale, în Macedonia de Nord. Până la finalul anului 2023, compania intenționează să angajeze în noua entitate peste 100 de experți IT, iar investiția pentru realizarea proiectului va fi de 1 milion de euro.
Lidia Neagu - mar, 09 nov. 2021, 15:07
Softelligence se extinde regional și deschide o nouă filială în Macedonia de Nord

„Intenția noastră este de a crea și extinde un hub est-european de excelență în consultanță și transformare digitală pentru companiile din domeniul serviciilor financiare, care să servească clienți de renume din întreaga lume. În ultimii trei ani, Softelligence s-a implicat în proiecte internaționale din ce în ce mai complexe, vitale pentru realizarea viziunii clienților noștri, iar extinderea companiei, atât în țară, cât și în afara ei, este urmarea naturală a acestei stări de fapt”, explică Adrian Blidăruș, CEO Softelligence.

Filiala a fost înființată oficial în luna octombrie 2021, iar compania a început deja o campanie susținută de recrutare în Macedonia de Nord. Primii angajați Softelligence din Macedonia vor fi dezvoltatori de software de nivel mediu și senior, precum și leaderi de echipă cu experiență.

Aceștia vor beneficia de un pachet salarial competitiv, dar și de un program de pregătire rapidă, pentru a putea să se implice în proiecte tot mai complexe, pentru clienți din domeniul asigurărilor și cel bancar cu prezență multinațională.

Echipa macedoneană urmează să extindă eforturile celei din România, în derularea de proiecte pentru mari jucători din domeniul financiar, precum companii membre ale Erste Group și Vienna Insurance Group sau TBI Bank, dar și coloșii asigurărilor Beazley și Howden Group. Echipa Softelligence din România este formată din 250 de profesioniști și se află și ea într-un proces susținut de extindere.

Proiectele companiei se axează pe livrarea de platforme tehnologice complete și integrate pentru asigurări și operațiuni bancare, bazate pe o arhitectură modernă de date și completate cu inteligență artificială.

Compania are  o experiență de 16 ani în domeniul IT, asigurări și banking, și o înțelegere amănunțită a specificului fiecăruia dintre aceste domenii.

Softelligence a fost înființată în 2006 în București de către Adrian Blidăruș, care este acum CEO și acționar majoritar, și are în total patru filiale, dintre care două în România (la București și Craiova), una în Marea Britanie și, cea mai nouă, în Macedonia de Nord.

Cifra de afaceri totala a Softelligence in 2020 s-a ridicat la 11,4 milioane de euro, pentru toate firmele din grup. Cifra insumează veniturile filialelor din Bucuresti, Craiova şi Londra.

În prezent, compania deține patru birouri dintre care două în România, unul în Marea Britanie și unul în Macedonia de Nord, de unde deservește clienți enterprise la nivel global.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...