1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Şova: Majorările salariale de la Metrorex se vor reflecta de anul viitor în preţul biletelor la metrou

Creşterea cu 20% a salariilor angajaţilor Metrorex nu va putea fi suportată de bugetul companiei, astfel că preţul biletelor la metrou va creşte începând de anul viitor, spune ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova.

06 dec, 2018 | ECONOMICA.net

"Orice creştere salarială se va reflecta în preţuri. Nu avansez preţuri. Ce ştiu precis este că această creştere salarială nu poate fi dusă în bugetul Metrorex altfel decât printr-o creştere a preţului biletului", a declarat joi oficialulul de la Transporturi.

Acesta a mai spus că nu a susţinut deloc mărirea salariilor la metrou, mai ales în proporţia propusă de către Ioan Rădoi, de 42%.

"Nu a fost să fie acea proporţie, dar din păcate, este totuşi vorba de o mărire salarială care nu-şi găseşte corespondentul în productivitate, în opinia mea şi din cifrele pe care le are administraţia. Fiecare bucureştean utilizator de metrou să ştie că nu statul, nu Ministerul Transporturilor, ci angajaţii Metrorex sunt cei care vor primi suplimentul de bani pe care îl vor trebui să plătească pasagerii începând de anul viitor", a mai spus ministrul Transporturilor.

El a precizat că o eventuală scumpire a biletului va fi expresia unor analize generate de evaluarea impactului asupra bugetului Metrorex de această mărire salarială.

Luna trecută, ministrul Transporturilor spunea că autorităţile acceptă majoarea salariilor cu 42 de procente, aşa cum propuneau sindicatele, preţul unei călătorii cu metroul urma să ajungă de la 2,5 lei la 4 lei.

Angajaţii Metrorex vor primi o majorare salarială ce 20%, după ce administraţia şi sindicatul au încheiat Contractul Colectiv de Muncă 2018-2019, în urma grevei de la metrou.loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO