Spania: Vânzările Dacia au crescut cu peste 19% în iunie

Vânzările de autoturisme noi în Spania au urcat luna trecută cu 8%, la 142.376 unităţi, pe fondul majorării cererii din partea consumatorilor şi a companiilor, arată datele publicate de Asociaţia Producătorilor Auto din Spania (Anfac), transmite Automotive News Europe.
Economica.net - mar, 03 iul. 2018, 16:36
Spania: Vânzările Dacia au crescut cu peste 19% în iunie

În iunie, Dacia a vândut 5.473 vehicule pe piaţa spaniolă, în creştere cu 19,6% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 4.575 unităţi.

Cel mai semnificativ avans al livrările l-a înregistrat în iunie brandul Volkswagen (35,2%), urmat de Seat, subsidiara a grupului Volkswagen (14,4%), Peugeot (11,2%), în timp ce Renault şi Ford au raportat un declin de 10,1% şi, respectiv, 21,5%.

Din toate vehiculele vândute în iunie, cota de piaţă a maşinilor pe benzină s-a situat la 58%, a vehiculelor echipate cu motor diesel la 35,5%, în timp ce vehiculele electrice şi hibride au reprezentat 6,6% din piaţă.

Vânzările către companii au urcat cu 13% în iunie, în timp ce achiziţiile firmelor care închiriază maşini au crescut cu 14% iar livrările către clienţii privaţi au înregistrat un avans de 1,6%.

În primele şase luni din acest an, vânzările de maşini noi în Spania au crescut cu 10%, la 734.649 unităţi.

În perioada ianuarie-iunie 2018, Dacia a vândut 26.540 vehicule pe piaţa spaniolă, în creştere cu 18,5% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 22.393 unităţi.

Raul Morales, director de comunicare la Asociaţia dealerilor FACONAUTO, a afirmat: ‘Datorită rezultatelor pozitive din primul semestru al anului, estimăm acum un avans de 7% al vânzărilor auto în Spania în 2018, la peste 1,32 milioane de vehicule, comparativ cu 1,23 milioane de unităţi în 2017’.

Morales a avertizat asupra ‘incertitudinilor privind impactul asupra înmatriculărilor’ al WLTP – noile proceduri mai stricte de testare a poluării.

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Spania este a cincea mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, Marii Britanii, Franţei şi Italiei.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...