1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

Split TVA: Gratis, constituirea şi administrarea conturilor la BCR, precum şi efectuarea de plăţi electronice şi încasări prin ordin de plată

Banca Comercială Română (BCR) anunţă că este pregătită să vină în sprijinul companiilor care optează pentru plata defalcată a TVA, conform noii legislaţii în vigoare, potrivit unui comunicat al băncii.

20 sep, 2017 | Agerpres

 Instituţia financiară menţionează că a deschis deja primele conturi dedicate, la cerere, iar în perioada imediat următoare va deschide conturi de TVA în mod automat tuturor companiilor plătitoare de TVA care operează prin bancă. Constituirea şi administrarea conturilor, precum şi efectuarea de plăţi electronice şi încasări prin ordin de plată, sunt gratuite.

'Suntem conştienţi că eficienţa operaţională reprezintă unul dintre punctele-cheie ale oricărei companii care îşi propune să respecte legislaţia şi, în acelaşi timp, să rămână competitivă. Credem că avem datoria să sprijinim firmele din România, motiv pentru care am investit un amplu efort de dezvoltare pentru operaţionalizarea rapidă a unui pachet special pentru plata defalcată a TVA. Nu vom percepe astfel niciun comision pentru deschidere şi administrare sau pentru tranzacţiile electronice. Am deschis deja primele conturi, deci suntem pregătiţi să o facem în orice moment', a declarat Alexandra Pătrulescu, director executiv al direcţiei Management Produse Corporate & Markets.

Oferta BCR pentru plata defalcată a TVA include: zero lei comision la deschiderea contului; zero lei comision de administrare, zero lei pentru plăţile electronice intra şi interbancare (excepţie comisioanele SENT şi ReGIS); zero lei la încasările intra şi interbancare prin ordin de plată.

Excepţie fac încasările prin cec sau bilet la ordin, precum şi depunerea de ordine de plată la ghişeu, pentru aceste operaţiuni aplicându-se aceleaşi comisioane specifice contului curent deţinut de fiecare companie.

Pentru a facilita mai departe acest proces, BCR precizează că a ales să deschidă conturile de TVA oricând, la cererea companiilor. În perioada imediat următoare, acestea vor fi deschise şi automat pentru toţi clienţii persoane juridice plătitoare de TVA, fără a fi nevoie de o cerere suplimentară din partea companiilor. BCR va comunica imediat codul IBAN şi condiţiile de funcţionare aferente. Companiile vor avea dreptul să opteze pentru păstrarea contului sau renunţarea unilaterală la acesta în termen de 90 de zile de la comunicare, pe întreaga perioadă neaplicându-se niciun comision de deschidere sau de administrare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO