1EUR = 4.7612 RON | Bucureşti 27 º

Spor la stat

Spor la stat. Bonusuri jubiliare, cotă parte din profit, beneficii la pensionare pentru salariaţii ROMATSA

ECONOMICA.NET continuă să publice lista sporurilor de la stat. Astăzi vă spunem care sunt beneficiile angajării la ROMATSA: la fiecare cinci ani, angajaţii care au minimum 10 ani vechime primesc câte o primă jubiliară egală cu un salariu de bază; salariaţii ROMATSA care se pensionează anticipat primesc un număr de salarii echivalent numărului de luni de activitate rămase până la pensionarea la vârsta legală; cotă parte din profit revine salariaţilor ROMATSA; regia acordă spor de conducere, dar şi sporuri "specifice" pentru personalul operativ de dirijare control şi informare a traficului aerian, personalul de meteorologie aeronautică, personalul de protecţie a navigaţiei aeriene, de telecomunicaţii şi administrativ. 

ECONOMICA.NET vă spune în exclusivitate, printr-o serie de articole, ce sporuri şi beneficii au angajaţii de la stat.

Lista completă a articolelor publicate până acum o găsiţi în secţiunea dedicată "Spor la stat" pe care o puteţi accesa la acest link. 

Astăzi vă prezentăm ce sporuri şi beneficii au angajaţii Regiei Autonome ROMATSA, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor. 

Iată-le pe cele mai importante dintre ele:

  • Bonusuri jubiliare pentru angajaţii care au cel puţin 10 ani vechime în muncă. Concret,  la fiecare cinci ani, angajaţii care au minimum 10 ani vechime primesc câte o primă jubiliară egală cu un salariu de bază;
  • Salariaţii ROMATSA care se pensionează anticipat primesc un număr de salarii echivalent numărului de luni de activitate rămase până la pensionarea la vârsta legală;
  • Beneficii acordate la pensionarea angajaţilor Regiei Autonome;
  • Cotă parte din profit revine salariaţilor ROMATSA;
  • Spor de conducere;
  • Sporuri "specifice" pentru personalul operativ de dirijare control şi informare a traficului aerian, personalul de meteorologie aeronautică, personalul de protecţie a navigaţiei aeriene, de telecomunicaţii şi administrativ;
  • Concediu de recuperare psihologică şi concediu de odihnă suplimentar pentru recuperarea capacităţii psihomotorii şi prevenirea îmbolnăvirilor profesionale pentru: personalul operativ de dirijare control şi informare a traficului aerian, personalul de meteorologie aeronautică, personalul de protecţie a navigaţiei aeriene, de telecomunicaţii. 

 Iată in extenso care sunt beneficiile angajării la ROMATSA

În cadrul Regiei Autonome ROMATSA drepturile personalului sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă negociat între patronat şi sindicat. Salariul cuprinde salariul de bază, sporuri prevăzute de lege - spor de conducere şi spor vechime -, precum şi sporuri specifice aplicate la salariul de bază pentru personalul operativ de dirijare control şi informare a traficului aerian, personalul de meteorologie aeronautică, personalul de protecţie a navigaţiei aeriene, de telecomunicaţii şi administrativ. Personalul operativ de dirijare control şi informare a traficului aerian, personalul de meteorologie aeronautică, personalul de protecţie a navigaţiei aeriene, de telecomunicaţii beneficiază de concediu de recuperare psihologică şi concediu de odihnă suplimentar pentru recuperarea capacităţii psihomotorii şi prevenirea îmbolnăvirilor profesionale, au comunicat oficialii Regiei Autonome ROMATSA pentru ECONOMICA.NET.
Aceştia au refuzat să ne comunice informaţii suplimentare despre sporurile şi beneficiile pe care le primesc angajaţii.

Bonsuri jubiliare pentru angajaţii care au cel puţin 10 ani vechime în muncă

Potrivit raportului de activitate al ROMATSA din anul 2015, angajaţii primesc bonusuri jubiliare, echivalentul unui salariu de bază, la fiecare cinci ani, începând cu al zecelea an de vechime în muncă acumulată.

Beneficii la pensionarea salariaţilor ROMATSA

Regia Autonomă ”acordă beneficii în bani în funcţie de vechimea în muncă şi la pensionare pentru salariaţi. Aceste beneficii sunt reprezentate de un număr variabil de salarii de bază, acordate în funcţie de categoria profesională a angajatului care se pensionează”, conform aceluiaşi document oficial al ROMATSA.

Beneficii acordate şi salariaţilor care se pensionează anticipat

Regia Autonomă acordă salariaţilor care se pensionează anticipat un număr de salarii echivalent numărului de luni de activitate ramase până la pensionarea la vârsta legală, se arată în raportul anual al ROMATSA.

Cotă parte din profit pentru salariaţii Regiei Autonome

În medie, ROMATSA a avut în medie 1.518 angajaţi.

Angajaţii Regiei Autonome primesc şi tichete de masă, se arată în raportul anual al ROMATSA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO