1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Sprijin financiar pentru producătorii de legume şi fructe. Kaufland şi World Bank Group dau bani pentru a-i ajuta să exporte

Retailerul german Kaufland, cel mai mare jucător din comerţul alimentar autohton, împreună cu International Finance Corporation (IFC), membră a World Bank Group, vor susţine financiar 15 producători de legume şi fructe pentru ca aceştia să obţină cea mai prestigioasă certificare internațională de calitate și siguranță alimentară. Ulterior, fermierii vor putea exporta oriunde în lume.

24 noi, 2016 | ECONOMICA.net

Retailerul german Kaufland România va demara în ianuarie 2017 primul program național care sprijină producătorii locali de legume-fructe să obțină cea mai prestigioasă certificare internațională de calitate și siguranță alimentară, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices), potrivit unui comunicat al companiei. Aceasta le permite agricultorilor inclusiv exportul produselor românești oriunde în lume. 

Mai mult, pe lângă susținere și consultanță oferite în cadrul programului, Kaufland va sprijini financiar 15 dintre cei mai eligibili producători români de legume și fructe în obținerea certificărilor GLOBAL G.A.P., achitând integral costurile acestora.

Pentru implementarea acestui program, Kaufland colaborează cu International Finance Corporation (IFC), membră a World Bank Group, și o companie externă specializată în consultanța pentru obținerea certificării GLOBAL G.A.P.

Programul se adresează tuturor producătorilor români de fructe și legume parteneri ai Kaufland România.

Programul se va desfășura de-a lungul anului 2017 în cinci etape, care constau în: diferite serii de training-uri, analize de sol și apă, construirea unor planuri de acțiune personalizate, implementare și evaluare.

„Avantajele certificării pentru producători sunt substanțiale și includ: un venit mai stabil, dezvoltarea sustenabilă a afacerii, inclusiv prin posibilitatea exportării fructelor și legumelor pe orice piață de desfacere din lume, perfecționarea managementului resurselor naturale și financiare, precum și îmbunătățirea calității produselor și a standardelor de siguranță alimentară", declară Sarah Ockman, Global Lead, IFC Food Safety Advisory.

"Mai mult, calificarea GLOBAL G.A.P. garantează preluarea de către retaileri a întregii cantități de produse certificate și îmbunătățirea gradului de retenție al firmei producătoare de fructe și legume", adaugă aceasta.

„Garantarea calității produselor, oportunitatea de a le exporta oriunde în lume și siguranța că orice retailer le va prelua integral sunt doar câteva din beneficiile pe care le aduce noul program Kaufland România agricultorilor români. Pe viitor, intenționăm să oferim asistență unui număr mai mare de producători", a declarat Ionuț Parfente, Director Executiv Achiziții legume și fructe, Kaufland România.

Kaufland susţine că  peste jumătate din produsele din portofoliu sunt autohtone.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO