1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Stadionul din Alexandria va fi construit de o firmă din Bucureşti pentru 8 milioane de euro

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a atribuit firmei bucureştene Euromateria SRL contractul pentru construirea stadionului din Alexandria, în valoare de 38,2 milioane de lei (aproape opt milioane de euro).

13 mar, 2019 | | ECONOMICA.net

Arena Municipală din Alexandria va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori şi o suprafaţă construită de 15.795 de mp. 

Durata contractului este de 78 luni şi cuprinde: 2 luni de proiectare, 16 luni de execuţie şi 60 de luni perioada de garanţie de bună execuţie.

În Nota de fundamentare a HG pentru promovarea investiţiei se arată că este nevoie de un nou stadion în Alexandria pentru că:
- numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA;
- stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă;
- stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV;
- spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate;
- nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.

"Toate aceste carenţe cumulate justifică investiţia propusă ca fiind de primă necesitate în contextul în care activităţile sportive continuă să fie desfăşurate pe amplasament, iar cluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale", se arată în documentul citat.

Stadionul Municipal din Alexandria (foto) este "casa" clubului local de fotbal FCM Alexandria, care se bate în Liga a III-a.

Pentru contractul de "Construire Complex Sportiv - Stadion Municipal, strada Alexandru Ghica, nr. 119, Municipiul Alexandria, judeţul Teleorman" s-au bătut două asocieri.

1. Asocierea SC EN ELECTRIC PROIECT OFFICE SRL – ROMART ASIST SRL - OPERAZIONE SRL- PEZZELA RAFFAELE S.I.

2. Asocierea SC EUROMATERIA SRL- PESSINA COSTRUZIONI S.p.A- S&M EXPERT PROJECT SRL

Despre liderul primei asocieri, EN ELECTRIC PROIECT OFFICE, România Liberă relata în 2017 că o avea ca secretară pe soţia fostului premier Mihai Tudose.

Euromateria SRL, liderul asocierii câştigătoare, a raportat la Ministerul Finanţelor un profit de 1,5 milioane de lei în 2018, aproape dublu faţă de anul anterior. De asemenea, cifra de afaceri a firmei de construcţii crescut anul trecut la 21,6 milioane de lei, faţă de 16,2 milioane de lei în 2017.

Firma a mai încheiat şi alte cinci contracte cu Compania Naţională de Investiţii (CNI), inclusiv pentru complexuri sportive, potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu.

Presa din Constanţa a relatat că Euromateria SRL a fost interesată şi de reabilitarea cazinoului din oraş. Licitaţia pentru aceste lucrări a fost lansată tot de către CNI, dar a fost anulată în ianuarie 2018.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO