Inedit în România: stagii plătite la multinaţionale, finalizate cu diplomă de licenţă recunoscută şi în Franţa

Universitatea privată Cefora Business School a început să recruteze absolvenţi de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat pe care îi ofertează cu un model de învăţământ atipic în România. Încă din primul an de studii, Universitatea trimite toţi studenţii săi la muncă în multinaţionale şi, în sistem alternativ, îi pregăteşte teoretic pentru a obţine diploma de specialist în marketing și afaceri internaţionale, recunoscută în România şi în Franţa. Programul are un dezavantaj: ultimul an de studii e plătit de student.
Cristina Şomănescu - sâm, 08 mart. 2014, 13:30
Inedit în România: stagii plătite la multinaţionale, finalizate cu diplomă de licenţă recunoscută şi în Franţa

Universitatea privată Cefora Business School le propune absolvenţilor de liceu un model de învăţământ profesional, de sorginte franceză, croit pe corespondenţa dintre calificările dobândite în cadrul programului de studii şi mai ales a muncii efective într-o multinaţională şi diploma obţinută de absolvenţi – de specialist în marketing şi afaceri internaţionale. 

Universitatea aflată încă în proces de acreditare le garantează tuturor candidaţilor admişi stagii în multinaţionale, unde dobândesc competenţe relevante pe piaţa muncii şi unde îşi valorifică pregătirea teoretică şi capabilităţile dobândite în timpul orelor de pregătire teoretică.  

Cât de eficient s-a dovedit acest model de învăţământ?

Foarte eficient, dacă măsurăm eficienţa sa prin angajabilitatea absolvenţilor Cefora Business School. Toţi au în prezent un loc de muncă iar 96% dintre ei muncesc şi acum în companiile care i-au angajat în primul an de studii, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii Universităţii.

Cum e structurat programul de studii la Cefora Business School

Candidaţii admişi în programul de studii de licenţă sunt imediat angajaţi într-o multinaţională şi plătiţi pentru munca prestată. Mai exact, studenţii Universităţii încep munca încă din luna septembrie, când se deschide anul universitar.

Programul studenţilor arată astfel în primii doi ani de studii: o săptămână de muncă urmată de o săptămână de teorie. Prezenţa la muncă şi la cursuri este obligatorie, ne-au mai spus oficialii Universităţii.

În ultimul an, studenţii participă obligatoriu la 65 de ore de seminarii, pe parcusul a 10 zile, continuă să muncească şi se pregătesc, în regim de învăţământ la distanţă, pentru obţinerea diplomei de licenţă ESA3 Paris „Chargé d’affaires commerciales, marketing et internationales”.

„În anul trei studenții au deja un job full time în compania în care au făcut practică. Studenții Cefora Business School nu pierd legătura cu universitatea, având un număr de 10 seminarii în week-end (cu prezență obligatorie) iar restul cursurilor pe o platformă online, de e-learning”, adaugă oficialii Universităţii.

Cum sunt plătiţi studenţii Cefora Business School

150 euro pe lună câştigă studenţii în primul an și 200 euro pe lună – în anul al doilea, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii Cefora Business School.

Carrefour, Cora, Nestle sunt greii din FMCG la care studenţii Cefora Business School pot munci din primul an de studii, ne-au mai spus reprezentanţii Universităţii.

Christian Dior Parfums, Michelin, Sephora, Apollo Mod Distribution, Eurolaser, Netzah Games, sunt numără şi ele printre companiile care angajează studenţii Cefora Business School.

Cât costă şcolarizarea la Cefora Business School

Răspunsul scurt: 650 de euro, bani care reprezintă contravaloarea taxei de şcolarizare pentru ultimul an de studii. Primii doi ani de studii sunt finanţaţi integral de compania la care studentul e angajat.

„Primii doi ani de zile sunt finanțați de către companie, studentul nu trebuie să plătească nimic. Cel de-al treilea an presupune o taxă de 650 euro, având în vedere că studentul are deja o stabilitate financiară. De asemenea, există posibilitatea ca această taxă să fie plătită tot de către compania-gazdă”, ne-au explicat oficialii Cefora Business School.

Ce se învaţă la Cefora Business School

Pe parcursul anilor de studii, tinerii urmează cursuri de Economie generală, Economia întreprinderii, Drept comercial, Cultură generală – Geopolitică, Management şi gestiune comercială, Marketing, Comunicare şi negociere, Informatică, Limba engleză şi Contabilitate.

Plusurile şi minusurile programului de studii bazat pe pregătire practică într-o corporaţie

Plusuri: asigură tuturor candidaţilor admişi locuri de muncă plătite în multinaţionale, pe perioada anilor de studii.
Avantaje care decurg din aceasta: trei ani de muncă într-o companie multinaţională formează profiluri de candidaţi angajabili la absolvirea programului, în principal datorită competenţelor concrete, dobândite la locul de muncă şi a reţelei de contacte pe care candidaţii şi-au cultivat-o în mediul corporatist.

Trei ani de muncă într-o corporaţie sunt suficienţi pentru un tânăr absolvent de facultate ca să se lămurească dacă profilul său tehnic, moral, de personalitate e compatibil cu profilul angajatului care e promovat în multinaţionale şi dacă se vede făcând carieră în corporaţii.  

Doar sub aspectul angajării studenţilor din primul an de facultate, programul de studii surclasează multe dintre programele oferite de universităţile publice şi private din România (indiferent de specializare), care nu pregătesc studenţii pentru realitatea din piaţă, care nu formează competenţe şi care, în continuare, pun accentul pe engramarea cunoştinţelor teoretice, dogmatic şi mecanicist, fără ca studenţilor să li se explice cum pot folosi conceptele însuşite la facultate în „viaţa reală”.

Minusuri: Studenţii trebuie să achite taxa de şcolarizare pentru ultimul an de studii, în valoare de 650 de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...