Startup-ul românesc de telemedicină Recomedica lansează o aplicaţie care oferă acces rapid la consultații medicale online și programări

Recomedica, startup-ul românesc care oferă ghidare și asistență medicală online, a lansat aplicația web Recomedica PRO, care oferă utilizatorilor acces rapid la consultații medicale online și programări pentru analize de specialitate, cu scopul de a eficientiza procesele de diagnosticare și tratament.
Lidia Neagu - mie, 03 feb. 2021, 13:06
Startup-ul românesc de telemedicină Recomedica lansează o aplicaţie care oferă acces rapid la consultații medicale online și programări

„Recomedica PRO este o platformă medicală online, ce funcționează ca un agregator de servicii medicale prin abonament. Obiectivul nostru este să aducem utilizatorilor cât mai aproape și cât mai la îndemână sprijinul medical de care au nevoie prin contactarea rapidă a unui medic.” a declarat Eduard Andrei Cioroagă, CEO-ul și co-fondatorul Recomedica.

Recomedica PRO asigură disponibilitatea medicilor generaliști și specialiști din platformă, care sunt online 24/7 și răspund solicitărilor medicale în mai puțin de o oră. Astfel, platforma asigură utilizatorilor accesul la servicii medicale în mod simplificat, oferind triere medicală și recomandări adaptate problemelor de sănătate ale fiecărui utilizator.

În prezent, Recomedica are parteneriate cu 326 de medici, iar timpul mediu de răspuns unei solicitări medicale este de 20 de minute.

De asemenea, prin parteneriatele cu medicii și cu laboratoare de analize din toată țara, Recomedica PRO asigură utilizatorilor și medicilor accesul la dosarul medical digitalizat, pentru acces rapid și eficient la istoricul medical. Astfel, obiectivul echipei Recomedica este de a eficientiza procesele medicale.

„Ne dorim ca oamenii să nu mai ia medicamente „după ureche”, să nu mai asculte tot felul de sfaturi neavizate și să se joace cu propria sănătate. Prin Recomedica PRO ne propunem să oferim o sursă de încredere pentru toate întrebările legate de sănătate și șă oferim îndrumarea specializată de care publicul are nevoie”, a explicat Eduard Andrei Cioroagă.

Dosarul medical disponibil în Recomedica PRO poate fi înregistrat în platformă fie de medicul de familie personal al utilizatorului, sau direct de către utilizator, care are ulterior ocazia să își dea acceptul dacă dorește să împărtășească istoricul medical cu medicul specialist care îi este alocat în platformă, atunci cand face o solicitare medicală pentru că se confruntă cu o problemă de sănătate.

De asemenea, echipa Recomedica a semnat o serie de parteneriate cu laboratoare de analize medicale din întreaga țară, pentru a asigura actualizarea datelor în platforma Recomedica PRO cât mai rapid, astfel încât medicul alocat să poată avea acces imediat la rezultate. Utilizatorii pot folosi platforma Recomedica PRO gratuit timp de 90 de zile.

Serviciile Recomedica PRO funcționează pe bază de abonament, care începe de la 24,99 de lei pe lună. Una dintre ofertele speciale puse la dispoziție de echipa Recomedica odată cu lansarea constă în posibilitatea de a achiziționa un abonament lifetime în valoare de 499 de lei.

Serviciul Recomedica oferă ghidare și asistență medicală online din 2020, având deja peste 35.000 de utilizatori unici, care au efectuat peste 80.000 de cereri medicale.

Recomedica a fost fondată de Eduard Andrei Cioroagă și Mihail Subțirelu în urmă cu doi ani. Compania a atras o investiție privată la finalul anului 2020 și are în plan dezvoltarea unei aplicații mobile pentru platforma Recomedica PRO și lansarea internațională a serviciilor, urmând să acceseze o nouă rundă de finanțare, prin listarea pe Seedblink pe 9 februarie. 

Serviciul Recomedica este deja folosit de utilizatori din mai multe orașe din România, cei mai mulți utilizatori fiind din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu, însă este accesată și de români din afara țării, din: Anglia, Italia, Germania, Belgia, Franța, Austria etc.

Te-ar mai putea interesa și
India procesează petrolul rusesc în carburanţi pentru Occident
India procesează petrolul rusesc în carburanţi pentru Occident
India joacă un rol din ce în ce mai important în aprovizionarea pieţelor petroliere mondiale, cumpărând cantităţi din ce în ce mai mari de petrol rusesc ieftin pe care îl rafinează în......
Report de aproape 3,6 milioane de euro la Joker şi de peste 3,3 milioane de euro la Loto 6/49
Report de aproape 3,6 milioane de euro la Joker şi de peste 3,3 milioane de euro la Loto 6/49
Un report de peste 3,59 milioane de euro se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în timp ce la Loto 6/49 reportul ...
ANM: Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori, în 27 de judeţe
ANM: Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori, în 27 de judeţe
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de frig valabilă în toate regiunile, până vineri, ...
Enel a extins perioada de negocieri exclusive cu grecii de la PPC pentru vânzarea afacerii din România
Enel a extins perioada de negocieri exclusive cu grecii de la PPC pentru vânzarea afacerii din România
Enel SpA a extins perioada de exclusivitate pentru negocierile cu Public Power Corp (PPC) privind potenţiala vânzare a ...