1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Statul pregăteşte din nou privatizarea CFR Marfă. Firma este în pericol de faliment

Statul pregăteşte o nouă restructurare la CFR Marfă, de data aceasta după un plan întocmit de o firmă de consultanţă şi speră ca în 2017 compania să fie într-o stare suficient de bună astfel încât să fie scoasă din nou la vânzare, potrivit Digi 24.

09 feb, 2016 | ECONOMICA.net

La finalul lunii trecute, CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară i-a blocat conturile pentru o datorie de aproape 450 de milioane de lei.

De asemenea, vânzarea CFR Marfă este cerută tot mai insistent de către Bruxelles, care în urmă cu trei ani a fost de acord cu o curăţare a companiei de datorii în valoare de 1,7 miliarde de lei în vederea privatizării.
„Acel ok dat de Comisia Europeană nu mai este valabil în acest moment. Am avut solicitări de la DG Competition despre acea ştergere de datorii, conversie de acţiuni cum a fost de fapt. Ei au considerat că aceasta a fost o formă de ajutor de stat. Ei pun o presiune şi mai mare pe continuarea procesului de privatizare", a explicat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Pericolul este ca Bruxelles-ul să ceară ca banii să reapară în bilanţul transportatorului feroviar, ceea ce ar trimite CFR Marfă direct în faliment.

O nouă încercare de a vinde compania de stat ar putea avea loc abia în 2017, între timp, CFR Marfă trebuie restructurată şi adusă pe profit, spune ministrul Transporturilor.

Citeşte mai mult pe Digi24.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO