Stefanini deschide un Centru Operațional de Securitate în România şi va deseri întreaga regiune EMEA

Lidia Neagu - joi, 04 mart. 2021, 13:20
Stefanini deschide un Centru Operațional de Securitate în România şi va deseri întreaga regiune EMEA

Stefanini, multinaționala globală de tehnologie, originară din Brazilia, își extinde oferta de securitate cibernetică prin deschiderea unui centru operațional de securitate pentru a acoperi nevoile clienților companiei din regiunea EMEA. Centrul va fi condus din București și are deja un număr semnificativ de experți în securitate cibernetică înalt specializați, cu perspectiva de a-și tripla echipa până la sfârșitul anului.

„Dacă în urmă cu câțiva ani, companiile cheltuiau mult pe produse de securitate cibernetică, în ultimul timp, ele sunt din ce în ce mai interesate de serviciile externalizate de securitate cibernetică, efectuate de profesioniști cu înaltă pregătire, specializați, iar pandemia a crescut importanța acestui domeniu”, spune Farlei Kothe, CEO Stefanini EMEA.

Potrivit acestuia, în ciuda recesiunii economice pe care am văzut-o anul trecut, unele companii și-au dublat sau chiar triplat bugetul de securitate cibernetică, în special pe fondul creșterii telemuncii, care vine la pachet cu pericole mai mari.

„O altă oportunitate pe care o vedem este faptul că Bucureștiul va găzdui Centrul european de competență în domeniul securității cibernetice, hub-ul care distribuie finanțări UE și naționale pentru proiecte de cercetare în domeniul securității cibernetice în întregul bloc comunitar”.

SOC-ul Stefanini din București deservește deja mai multe companii globale stabilite în Europa și are în plan o creștere anuală ambițioasă de 120%, în timp ce se estimează că piața va crește cu 12% în 2021.

Furnizor de servicii IT de mai bine de 33 de ani, în 41 de țări din întreaga lume, Stefanini a intrat pe piața securității cibernetice în 2016, când a început un joint-venture cu Rafael Advanced Defense Systems din Israel. Compania folosește tehnologia Rafael concepută pentru securitatea cibernetică de nivel militar și propriile canale de vânzare globale.

Serviciile de securitate gestionate de Stefanini Rafael Segurança e Defesa au crescut rapid în Brazilia de când a fost anunțat joint-venture-ul. Compania a deschis în curând un alt SOC pentru America Latină.

În România, în 2020, Stefanini a făcut echipă cu Cyber ​​Smart Defence, una dintre cele mai dinamice companii de securitate cibernetică din țară, iar joint venture-ul rezultat și-a propus să atingă o cifră de afaceri de până la 5 milioane de euro în următorii 3 ani.

„La Stefanini Group, ne dorim o creștere organică puternică, dublată de o strategie bine definită de achiziții și asocieri în Europa și în întreaga lume”, adaugă Farlei Kothe. „Planul nostru este de a adăuga cel puțin 2 noi proiecte în portofoliu în fiecare an și în curând vom anunța o nouă achiziție în România.”

Stefanini își propune să își extindă oferta de servicii de securitate cibernetică la nivel global. Cu 60 de experți la nivel mondial, această divizie realizează aproximativ 1% din venitul global al companiei, cu obiectivul de a ajunge la 5% în următorii doi ani.

„Amenințările în materie de securitate cibernetică din zilele noastre sunt fără precedent: poți deveni hacker cu mai puțin de un dolar investit pe dark web, iar companiile care au fost atacate își dau seama, de obicei, abia după câteva sute de zile”, spune Alex Bertea, Chief Cybersecurity Strategist, Stefanini EMEA. „Putem furniza servicii de securitate cibernetică strategice, tactice și operaționale, care sunt complet personalizabile, ajutând clienții să își planifice și să își execute planul general de securitate cibernetică și să își adapteze acțiunile într-o manieră agilă, asigurându-ne că totul este pe deplin aliniat cu obiectivele lor de business în era transformării digitale”.

Serviciile companiei în domeniul securității cibernetice acoperă teste de penetrare – o metodă relativ rapidă pentru a evalua cât de ușor ar fi pentru un atacator să spargă o infrastructură IT și să găsească vulnerabilități care o afectează în prezent, Threat Intelligence – un serviciu care oferă informații exacte și practice cu privire la amenințările de securitate cibernetică (cum ar fi identificarea informațiilor scurse, protecția brandului, indicatori de compromis etc.) care ajută clienții să anticipeze și să prevină incidentele de securitate, Guvernanță cibernetică, Risc și conformitate (GRC), securitatea aplicației DevSecOps, Securitatea tehnologiei operaționale  sau un set integrat și complex de servicii – Managementul Operațiunilor de Securitate – Centrul operațional de securitate – care poate oferi consultanță pentru dezvoltarea și operarea unui SOC privat, servicii de operare sau completare a capacităților unui SOC existent sau un serviciu complet gestionat care oferă accesul clienților la monitorizarea incidentelor de securitate cibernetică și abilitatea de a răspunde, cu beneficiile adăugate ale implementării rapide, cu investiții minime în infrastructură și cu modele de implementare flexibile, care se pot încadra în bugetele și strategiile de securitate ale majorității companiilor.

Stefanini este o companie globală de tehnologie, originară din Brazilia, cu peste 33 de ani de experiență pe piață și prezență în 41 de țări.

Citeşte şi:

Brazilienii de la Stefanini au reproiectat aplicaţia pentru curierat a FAN Courier

Te-ar mai putea interesa și
Lista de expresii pe care companiile nu trebuie să le folosească în niciun mesaj publicitar. Amenzile ajung la 60.000 de lei
Lista de expresii pe care companiile nu trebuie să le folosească în niciun mesaj publicitar. Amenzile ajung la 60.000 ...
Companiile riscă amenzi de până la 60.000 de lei în cazul în care folosesc în mesajele lor publicitare, inclusiv pe site-urile lor de prezentare sau pe paginile de social media, anumite......
CNAIR contractează servicii de pază pe autostrăzi, de 115 milioane de lei
CNAIR contractează servicii de pază pe autostrăzi, de 115 milioane de lei
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat de la începutul anului patru licitații pentru contractarea ...
Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila – Galați
Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila – Galați
Ministerul Transporturilor a inițiat două proiecte pentru exproprieri suplimentare pe lotul 2 din Autostrada de Centură ...
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, ...