1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Auto

SUA: Hyundai şi Kia amendate cu 100 milioane de dolari pentru că au dezinformat în legătură cu eficienţa maşinilor

Constructorii auto sud-coreeni Hyundai şi Kia vor trebui să plătească o amendă cumulată de 100 de milioane de dolari pentru că au vândut autovehicule ale căror emisii de gaze cu efect de seră au fost mai mari decât cifrele afişate oficial de cele două companii, au anunţat luni autorităţile federale americane, transmite AFP.

03 noi, 2014 | Agerpres

Pe lângă amenda de 56,8 milioane de dolari pentru Hyundai şi de 43,2 milioane de dolari pentru Kia, cei doi constructori vor trebui să renunţe la 4,75 milioane de credite de emisii de gaze cu efect de seră, în valoare de peste 200 de milioane de dolari, pe care le-au solicitat pe baza economiilor de carburant realizate de automobilelor lor, economii care potrivit autorităţilor americane au fost supraestimate.

Este cea mai mare amendă impusă vreodată de Agenţia pentru protecţia mediului din SUA (EPA) în conformitate cu Legea privind calitatea aerului introdusă la începutul anilor 70.

"Companiile care respectă regulile nu ar trebui să concureze cu cele care încalcă legea. Acest acord păstrează integritatea programelor de economii de carburant şi reducere a gazelor cu efect de seră şi îi ajută pe toţi americanii care vor să facă economii de combustibil şi să reducă impactul asupra mediului", a adăugat Gina McCarthy.

Hyundai şi Kia, ambele companii deţinute de Hyundai Motor Group, operează independent pe piaţa din SUA. EPA a descoperit că cele două companii au exagerat economiile de combustibil ale autovehiculelor lor cu una până la şase mile pentru fiecare galon (3,78 litri), în funcţie de vehicul. Vehiculele vizate sunt Hyundai Accent, Elantra, Veloster, Santa Fe şi Kia Rio şi Soul. Ca urmare a publicităţii mincinoase privind consumul de combustibil, cei doi constructori şi-au subestimat emisiile de gaze cu efect de seră cu aproximativ 4,75 milioane tone.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO