SUA trebuie să-şi dezvolte sistemele antirachetă – Pentagon

SUA trebuie să continue să-şi întărească dispozitivul de apărare împotriva rachetelor pentru s-şi proteja interesele şi aliaţii în Asia, a declarat miercuri secretarul american al apărării, Ashton Carter, după un dublu test balistic efectuat de Phenian, potrivit AFP.
Economica.net - joi, 23 iun. 2016, 07:20
SUA trebuie să-şi dezvolte sistemele antirachetă - Pentagon

Coreea de Nord a lansat miercuri două rachete Musudan cu rază medie de acţiune, susceptibile – teoretic – să ameninţe Coreea de Sud, Japonia şi baza americană de pe insula Guam, în Oceanul Pacific.

‘Aceasta arată că noi trebuie să facem ceea ce facem: să construim aceste sisteme antirachetă cu diverse raze de acţiune pentru a ne proteja aliaţii sus-coreeni, forţele americane desfăşurate în peninsula coreeană, Japonia şi teritoriul american’, a declarat Carter jurnaliştilor.

Şeful Pentagonului a mai declarat că nu ştie dacă testul nord-coreean poate fi considerat un succes întrucât nu cunoaşte obiectivele acestor tiruri.

Conducătorul nord-coreean Kim Jong-un a salutat testul dublu al rachetelor Musudan şi a declarat că această rachetă permite Coreii de Nord să ameninţe baze militare americane în Pacific, a informat joi agenţia de presă oficială KCNA.

‘Orice ar fi, noi trebuie să continuăm să devansăm ameninţarea făcând astfel ca sistemele noastre antirachetă să fie de bună calitate, dar şi să le dezvoltăm în continuare’, a asigurat responsabilul american.

Washingtonul şi Seulul discută în prezent despre o posibilă desfăşurare în Coreea de Sud a sistemului antirachetă american THAAD (Theater High Altitude Area Defense System), suscitând neliniştea Chinei vecine.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...