1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Surpriză la Tarom: CA a fost schimbat. Preşedinte este o contabilă din Constanţa, judeţul din care vine ministrul Transporturilor

Consiliul de Administraţie al Tarom a fost schimbat, iar mare parte dintre noii membri au studii în economie. Preşedinte este o contabilă din Constanţa, judeţ  din care vine şi ministrul Transporturilor, care are în subordine compania aeriană naţională

29 noi, 2017 | | ECONOMICA.net

Consiliul de Administraţie al Tarom are un nou preşedinte: Elena Vlad, care o înlocuieşte pe Silvia Popeangă.

Elena Vlad are un birou de expert contabil la Constanţa, pe PFA, iar în luna septembrie a acestui ani a mai fost numită membru în CA al companiei Confort Urban, care administrează drumurile publice si parcările din oraşul de la malul mării. În plus, Elena Vlad mai este membru în CA al Aeroportului Mihail Kogălniceanu şi este membru al comisiei de disciplină din cadrul CECCAR. Veniturile anuale declarate depăşesc 18.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere. Vlad mai deţine împreună cu soţul două terenuri intravilane, o casă şi trei maşini.

Un nou membru este Cristian Socol, economist şi fost consilier al lui Victor Ponta.

A revenit în CA Ivona Stan, care a mai ocupat această funcţie şi în 2016. Stan este consilier Afaceri Europene în cadrul Ministeruluil Transporturilor.

Un alt membru al CA este Alexandra Ioana Bradea, care a realizat venituri ca asistent universitar la ASE Bucureşti, expert în cadrul Ministerului Transporturilor şi de la Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale. Bradea a mai încasat bani şi de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa ca membru CA, dar şi o sponsorizare de la Asociaţia Cityride România, potrivit declaraţiei de avere.

Dorian Vlădeanu este profesor universitar doctor inginer economist şi cercetător ştiinţific gradul I la Academia Română, Filiala Iaşi.

Din CA mai fac parte Alexandru Potor, a cărui declaraţie de avere nu a fost încă făcută publică de Tarom, şi Măchiţă Dan Aurel, care în trecut a mai fost mebru în CA al operatorului aerian şi care este consilier superior în cadrul Ministerului Transporturilor.

CITEŞTE ŞI Viitorul Tarom, în mâinile unei pensionare, ale unui absolvent de Spiru Haret şi ale unui agent de vânzări Orange

CITEŞTE ŞI Tarom are noi membri în conducere: O fostă jurnalistă TV, ajunsă consilier al ministrului Cuc, şi doi directori din Ministerul Transporturilor

De zece ani pe pierderi, Tarom al cincilea director într-un an

După demisia Lilianei Dragne din funcţia de director general interimar al Tarom, funcţie în care a stat puţin peste o lună, Consiliul de Administraţie l-a numit pe această poziţie pe Werner Wolff, cetăţean român de origine germană, care a lucrat la Automobile Bavaria.

2017 înseamnă pentru operatorul naţional al zecelea an de pierderi. Bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei arată că anul acesta, pierderile vor depăşi 200 de milioane de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO