1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

IT&C

Surpriză pentru fanii Samsung. Nu toate telefoanele Galaxy S6 şi S6 Edge au aceeaşi cameră foto

Telefoanele Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge, noile vârfuri de gamă de la Samsung, rezervă o surpriză pentru clienţi şi fani: nu toate modelele sunt echipate cu aceeaşi cameră digitală. Unele terminale vin cu o cameră Sony IMX240, altele cu senzorul ISOCELL dezvoltat de Samsung. Toate modelele au rezoluţia de 16 megapixeli, iar Samsung dă asigurări ferme că niciuna dintre cele două soluţii foto alese nu face rabat la calitate.

07 mai, 2015 | ECONOMICA.net

S6 şi S6 Edge au ridicat ştacheta pentru telefoanele Android, principalele atuuri fiind design-ul nou, cu materiale premium şi accent pe calitate, alături de camera digitală, considerată de presa de specialitate cea mai performantă din spaţiul Android sau chiar superioară celei oferite de iPhone 6 Plus.

Decizia de a echipa modelele S6 şi S6 Edge cu cele două camere de producţie diferită, dar cu specificaţii similare, a fost cauzată cel mai probabil de oferta insuficientă în cazul senzorului dorit iniţial de compania sud-coreeană, potrivit The Verge. Cu alte cuvinte, camera pentru care a optat iniţial Samsung pentru noile vârfuri de gamă a fost probabil indisponibilă în cantităţi suficient de mari, astfel că producătorul a fost nevoit să improvizeze.

Modelul senzorului foto nu depinde de varianta Galaxy S6 cumpărată - standard sau Edge - iar Samsung garantează că acest aspect practic nu contează, ambele soluţii respectând aceleaşi standarde exigente de calitate şi performanţă.

Contactaţi de The Verge, reprezentanţii Samsung au dat asigurări că inginerii companiei au respectat riguros standarde ridicate de calitate, iar toate componentele folosite în construcţia celor două smartphone-uri sunt la înălţimea aşteptărilor.

"Galaxy S6 şi S6 Edge sunt echipate cu senzori digitali de la mai mulţi producători. Toate tehnologiile integrate în produsele noastre respectă standarde globale stricte de calitate şi performanţă", a comentat Samsung pentru The Verge.

Compania a refuzat să facă precizări referitor la distribuţia geografică a camerelor Sony şi Samsung sau la motivele din spatele deciziei de a folosi componente diferite.

Site-ul de specialitate SamMobile a publicat o comparaţie între cele două camere regăsite pe S6 şi S6 Edge din care reiese că diferenţele de calitate şi performantă dintre cei doi senzori sunt minime, înclinând însă uşor în favoarea modelelor echipate cu Samsung ISOCELL.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO