1EUR = 4.7260 RON | Bucureşti 34 º

News

Ţara care interzice telefoanele iPhone

Chiar dacă pare incredibil, se pare că o ţară este la un pas de a interzice telefoanele Apple. Mai concret, compania americană a pierdut procesul prin care putea folosi numele de "iPhone" în Mexic. 

05 noi, 2012 | Economica.net

Apple a tot încercat să îşi securizeze numele device-urilor încă din 2009, însă o companie locală a obţinut chiar din 2003 acordul de a-şi comercializa produsele sub denumirea "iFone".

Pentru ca din punct de vedere fonetic "iPhone" si "iFone" suna aproape identic, oficialii din Cupertino au cerut drepturi exclusive de comercializare, insă decizia instantei nu este tocmai cea la care se asteptau. 

Mai mult, anunţă Cultofmac.com, firma mexicană are deja pretenţii ca Apple să îi cedeze 40% din veniturile încasate până acum pentru iPhone, în Mexic. De asemenea, iFone a cerut, aşa cum era de aşteptat, si interzicerea vânzării smartphone-ului Apple în această ţară. 

Potrivit presei internaţionale, decizia tribunalului din Mexic implică doar victoria asupra brandului iPhone/iFone. Nu s-a luat nicio decizie cu privire la celelalte cerinte ale iFone.

Cu toate astea, până când cele două companii nu vor ajunge la un acord, vânzările iPhone în Mexic nu vor putea continua. Dat fiind istoricul Apple, o înţelegere este puţin probabilă, iar conform unor surse, americanii vor face apel în acest caz.

Reamintim faptul ca Apple se confrunta cu o problema asemanatoare si in China.

 Programul Rabla pentru iPhone 5 la Orange. Vezi câţi bani primeşti pe telefonul tău

Unde găseşti cel mai ieftin iPhone din România

Probleme grave la Facebook. Peste un milion de conturi puteau fi accesate fără parolă

Facebook îşi schimbă din nou design-ul. Cum va arăta

Cel mai folosit browser din lume. Cine trece pragul de 50% si cine scade sub 20%


CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO