1EUR = 4.7260 RON | Bucureşti 34 º

Turism

Târgul de Turism al României a atras peste 23.000 de vizitatori, în creştere cu 5% faţă de ediţia precedentă

Târgul de Turism al României a atras peste 23.000 de vizitatori la ediţia de primăvară desfăşurată între 16 şi 19 februarie 2017, în creştere cu 5% faţă de ediţia precedentă, potrivit datelor de bilanţ furnizate de Romexpo.

21 feb, 2017 | Agerpres

Peste 270 de agenţii de turism şi tour-operatori din 15 ţări au stat la dispoziţia vizitatorilor pentru a crea împreună vacanţe personalizate în funcţie de bugetul şi preferinţele fiecăruia. De asemenea, târgul a beneficiat de participările oficiale ale Bulgariei, Greciei, Israelului, Marocului, Republicii Moldova, Palestinei şi Turciei.

'În cadrul Târgului de Turism au fost prezentate oferte pentru toate buzunarele şi preferinţele, nu au lipsit pachetele pentru pasionaţii de turism cultural, turism de tratament, rural sau de business, dar şi pentru cei entuziasmaţi de croaziere, destinaţii exotice şi turism de aventură şi au fost dezvăluite destinaţiile anului 2017', se arată într-un comunicat al Romexpo remis AGERPRES.

Romexpo, partenerii săi şi agenţiile de turism au acordat la această ediţie o atenţie deosebită turismului românesc, iar vânzările pentru destinaţiile autohtone au fost în creştere. Zonele turistice din România au fost reprezentate la târg prin Consilii Judeţene din Arad, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Neamţ, Satu-Mare, Sibiu, Suceava şi Timiş.

Potrivit organizatorilor, anul viitor ediţia de primăvară a Târgului de Turism se va desfăşura între 1 şi 4 martie.

'Romexpo şi partenerii târgului au luat decizia organizării ediţiei în luna martie, în urma consultării cu agenţiile interne şi internaţionale de turism, pentru a corela perioada desfăşurării cu aprobarea bugetelor locale, astfel încât participarea la evenimentul expoziţional să poată fi susţinută financiar, dar şi pentru a nu se suprapune cu alte târguri de profil din regiune. Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară 2018, se va desfăşura în premieră într-unul din noile spaţii expoziţionale pe care Romexpo le va inaugura în toamna anului 2017, şi anume în Pavilionul B2', se precizează în comunicat.

Ediţia de primăvară 2018 va aduce o nouă abordare în ceea ce priveşte promovarea turismului intern şi internaţional, atât din punct de vedere al organizării spaţiului expoziţional, cât şi în ceea ce priveşte ponderea ofertelor pentru petrecerea vacanţelor în România.

În prezent, Romexpo pregăteşte ediţia de toamnă a Târgului de Turism 2017, care va avea loc între 16 şi 19 noiembrie 2017 şi care va da startul celor mai bune oferte pentru vacanţele din timpul sărbătorilor de iarnă.

'Pentru a încuraja companiile să pregătească din timp ofertele pentru pasionaţii sporturilor de iarnă sau, dimpotrivă, pentru iubitorii destinaţiilor exotice în perioada Revelionului, Romexpo menţine la ediţia de toamnă 2017 aceleaşi condiţii de participare şi
aceleaşi tarife ca la ediţia precedentă organizată în toamna anului 2016. Turismul este un contributor important la economia ţării şi, de aceea, Romexpo depune toate eforturile necesare pentru încurajarea şi promovarea domeniului, şi în special a agenţiilor şi a tour-operatorilor autohtoni', se arată în comunicat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO