1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

Tăriceanu: Alegerile europarlamentare nu trebuie cuplate cu alte alegeri

Senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că nu susţine ideea avansată în USL pentru cuplarea alegerilor europarlamentare cu cele prezidenţiale în 2014, motivând prin faptul că tematica acestora este cu totul diferită şi împotriva recomandărilor UE.

25 ian, 2013 | Mediafax

Tăriceanu a fost întrebat dacă susţine ideea avansată la nivelul USL pentru organizarea simultan a alegerilor europarlamentare şi a celor prezidenţiale în 2014.

"Cred că alegerile parlamentare (pentru Parlamentul European, n.r.) au o cu totul şi cu totul altă tematică decât tematica unor alegeri interne, fie ele prezidenţiale, parlamentare sau locale. De aceea, eu consider oportun să lăsăm alegerile europene să se desfăşoare separat de alt scrutin, de altfel există şi recomandări europene în acest sens", a afirmat fostul prim-ministru.

Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu a declarat, marţi seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că USL ia în considerare varianta în care alegerile prezidenţiale din 2014 să fie organizate concomitent cu cele europarlamentare, existând ideea la nivelul USL ca preşedintele să-şi preia mandatul mai târziu.

Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilitatea ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna mai sau iunie 2014, simultan cu alegerile europarlamentare, dar că nu a primit încă un răspuns din partea acestuia.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu are încă o opţiune în privinţa comasării alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare, însă a spus că el este gata să-şi depună mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari, pentru alegeri simultane prezidenţiale şi parlamentare. Băsescu a susţinut că soluţia o reprezintă "demisia simultană a preşedintelui şi a Parlamentului", după revizuirea Constituţiei, în spiritul referendumului din 2009 privind trecerea la Parlamentul unicameral cu maximum 300 de membri.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că organizarea simultană a alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare, dacă va fi posibilă, se va face indiferent de voinţa preşedintelui Traian Băsescu. De asemenea, liderul PNL a susţinut că şefului statului nu i s-a făcut niciun fel de ofertă la care să răspundă prin faptul că e dispus să-şi dea demisia odată cu întregul Parlament.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO