1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Ţările din Balcani ar putea cădea de acord pentru a prelungi gazoductul Turkish Stream până în Europa

Serbia, Macedonia, Grecia şi Ungaria ar putea semna un memorandum de înţelegere cu privire la construcţia unei conducte de gaze din Turcia şi până în Austria, informează un articol publicat miercuri în cotidianul rus Vedomosti, care citează o sursă din apropierea proiectului, transmite RIA Novosti.

19 aug, 2015 | Agerpres

Conducta Tesla, care este o prelungire a gazoductului Turkish Stream promovat de grupul rus Gazprom, ar putea trece prin Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria pentru a ajunge la final la hubul de gaze naturale de la Baumgarten din Austria.

Potrivit sursei citate de Vedomosti, miniştrii de Externe ai ţărilor din Balcani ar urma să se întâlnească în cursul lunii septembrie pentru a lua o decizie finală cu privire la prelungirea gazoductului Turkish Stream până în Europa. Dacă părţile implicate vor cădea de acord, conducta Tesla, un proiect cu o capacitate anuală de transport de 27 de miliarde metri cubi, ar putea fi gata până în 2019.

Viitoarea conductă Turkish Stream va traversa Marea Neagră pentru a ajunge până la graniţa dintre Turcia şi Grecia, de unde ar putea să ajungă la consumatorii din sudul Europei. Conform acordului preliminar convenit în luna decembrie 2014 de Gazprom şi compania turcă Botas, capacitatea totală a întregului proiect Turkish Stream este estimată să ajungă la 63 miliarde metri cubi pe an, dintre care 43 de miliarde metri cubi ar urma să fie dedicată Turciei.

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei iar jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO