Tarom a semnat cu producătorul de avioane ATR un contract de mentenanţă. Pe 15 decembrie vor sosi primii tehnicieni

Compania TAROM a semnat un contract de mentenanţă cu producătorul de avioane ATR, iar pe 15 decembrie vor sosi primii tehnicieni care vor oferi asistenţă extinsă operatorului naţional de transport aerian în evaluarea activităţii de întreţinere, a afirmat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, într-un interviu acordat Agerpres.
Economica.net - vin, 09 dec. 2016, 15:54
Tarom a semnat cu producătorul de avioane ATR un contract de mentenanţă. Pe 15 decembrie vor sosi primii tehnicieni

‘Noi am discutat cu ATR. Am semnat cu ei un contract de mentenanţă şi, pe 15 decembrie, adică săptămâna viitoare, vor trimite primii tehnicieni ca să ne asiste, să ne up-gradeze, să ne perfecţionăm, pentru că dânşii produc şi exploatează ATR-uri. Noi avem câteva aeronave, deci nu putem decât să câştigăm. Practic, este on the job training. Deci, ei fac, execută, arătând personalului tehnic. Vorbim despre personalul tehnic, de ingineri, de tehnicieni’, a spus Buşe.

De asemenea, şeful de la Transporturi a dat asigurări că până la sfârşitul anului va fi anunţat consultantul strategic pentru restructurarea TAROM.

‘Comisia de evaluare a licitaţiilor a făcut recomandare către Consiliul de Administraţie şi acum se discută acea recomandare între Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliul de Administraţie cu intenţia de a anunţa în curând câştigătorul. Practic, au fost şase companii. Comisia de Evaluare a făcut o alegere, dar această alegere trebuie validată de CA şi de AGA şi asta se va produce în următoarele zile. Da, până la finele anului cunoaştem consultantul’, a subliniat Sorin Buşe.

Pe 20 octombrie, compania TAROM a anunţat că va purta discuţii bilaterale cu reprezentanţii tuturor companiilor producătoare de aeronave în vederea eficientizării activităţii şi a creşterii operativităţii zborurilor, iar ATR a fost primul producător cu care s-au întâlnit echipa TAROM şi ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Potrivit unui comunicat al TAROM, în cadrul întâlnirii cu reprezentantul ATR, au fost convenite câteva direcţii de lucru pentru sprijinirea dezvoltării pe termen lung a activităţii de întreţinere şi reparaţie şi rentabilizarea orarului de zbor.

De asemenea, s-a convenit ca ATR să trimită doi tehnicieni pentru a oferi asistenţă extinsă TAROM în evaluarea activităţii de întreţinere. Totodată, va fi analizat şi restructurat stocul minim şi va fi evaluat contractul pentru aprovizionarea cu piese de schimb pentru ca timpii de imobilizare ai aeronavelor să fie cât mai scurţi.

Pe de altă parte, ATR şi-a manifestat interesul de a participa la selecţia pe care TAROM doreşte să o facă pentru închirierea de aeronave în condiţii dry-lease. Producătorul urma să transmită cât de curând o ofertă de închiriere a două avioane de generaţie nouă, de tipul ATR 72-600.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...