1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

TASS: Distrugătorul USS Donald Cook soseşte în Marea Neagră

Distrugătorul american lansator de rachete USS Donald Cook soseşte în Marea Neagră, a declarat sâmbătă agenţiei oficiale ruse TASS o sursă din Statul Major al Flotei Ruse la Marea Neagră.

24 mai, 2015 | Agerpres

Aceasta este a doua navă americană care se îndreaptă acum spre Marea Neagră, după distrugătorul USS Ross.

'Distrugătorul american Donald Cook se pregăteşte să treacă prin Strâmtorile Dardanele şi Bosfor. Cu câteva ore înainte, distrugătorul USS Ross a intrat în Marea Neagră', a precizat această sursă.

Cele două distrugătoare sunt echipate cu sisteme antirachetă de tip Aegis şi rachete de croazieră Tomahawk, în special.

Anterior, Flota a 6-a americană a anunţat într-un comunicat intrarea în Marea Neagră a distrugătorului USS Ross, dar nu şi sosirea USS Donald Cook, notează TASS.

Prezenţa USS Ross în Marea Neagră va reitera dedicarea şi angajamentul SUA pentru consolidarea parteneriatelor şi capacităţilor operaţionale comune în cadrul NATO şi cu partenerii regionali din zona Mării Negre, potrivit comunicatului.

Forţele navale americane trimit în mod regulat nave în Marea Neagră. În conformitate cu Convenţia de la Montreux (intrată în vigoare pe 9 noiembrie 1936 n.r.), navele de luptă ale statelor non-riverane nu pot staţiona în Marea Neagră mai mult de 21 de zile, aminteşte TASS.

De asemenea, Alianţa nord-atlantică (NATO) trimite prin rotaţie nave militare în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor cu Rusia generate de criza din Ucraina

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO