Teamshare: 80% dintre clienţii magazinelor online renunţă la cumpărăturile din coş

În România, rata medie de abandon a coşului de cumpărături se ridică în prezent la 60% - 80%, pentru magazinele online, arată datele platformei de e-commerce Teamshare, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.
Economica.net - lun, 18 ian. 2016, 11:09
Teamshare: 80% dintre clienţii magazinelor online renunţă la cumpărăturile din coş

Conform Teamshare, procentul este unul similar cu cel întâlnit în magazinele offline, unde clienţii testează, probează şi analizează mai multe produse înainte de a cumpăra, însă în mediul online retailerii pot aplica o serie de măsuri pentru a preîntâmpina acest lucru.

‘Magazinele online au un avantaj în raport cu cele offline, care le ajută să reducă rata abandonului coşului de cumpărături. Astfel, retailerii online pot implementa strategii de remarketing personalizate pe un singur client, cu costuri relativ mici şi fără a afecta preţurile standard ale produselor’, se arată în comunicat.

Totuşi, în perioadele de vârf, cum ar fi campaniile de Black Friday sau de Sărbători, procentul de renunţare la coşul de cumpărături scade, mai ales în cazul site-urilor cu trafic ridicat, care au pregătit din timp aceste campanii.

‘Adăugarea produselor în coş nu presupune neapărat intenţia de cumpărare. Mulţi utilizatori folosesc coşul de cumpărături pe post de wishlist. Ei sunt încă în etapa de ^vânare a preţurilor^, evaluează alte oferte sau condiţii de livrare mai rapide. Decizia vine mai târziu, după ce probabil utilizatorul a adăugat acelaşi produs în coşurile de pe mai multe site-uri. Odată ce utilizatorul a decis să achiziţioneze, mici obstacole, precum un formular de comandă cu două-trei câmpuri în plus de completat nu duc la abandonarea coşului’, a declarat Marius Panait, managing partner Entelion Software, compania ce dezvoltă platforma Teamshare.

Potrivit experţilor Teamshare, motivele care îi determină pe 6 până la 8 din 10 vizitatori ai site-urilor să renunţe la coşul de cumpărături sunt numeroase, printre acestea numărându-se preţul, indecizia faţă de achiziţie sau lipsa tuturor detaliilor despre produs.

‘Cumpărătorii pot fi motivaţi să nu mai abandoneze coşul de cumpărături prin câteva metode şi instrumente esenţiale pentru cumpărător. Unul dintre cele mai importante este un check-out simplu, cu date minime de creare cont, eventual şi logare imediată prin reţele sociale. De asemenea, implementarea unor instrumente de remarketing prin e-mail, bannere, reclame text sau video vor ajuta clientul să revină în magazinul online pentru fidelizarea comenzii. Iar în cazul în care achiziţia se face într-un interval limitat de timp, voucherele şi cupoanele de reduceri vor convinge rapid cumpărătorul. Un alt factor esenţial pentru achitarea coşului este politica de retur şi garanţie clară şi simplă pentru utilizator, care va avea un plus de încredere în comerciant’, se mai spune în comunicat.

Teamshare este o platformă de e-commerce integrată cu sisteme de contabilitate şi gestiune ERP, care se adresează atât clienţilor business to business cât şi business to consumer. Platforma este folosită în prezent de peste 200 de clienţi din România şi ţări ca Marea Britanie, Franţa, Austria sau Rusia. Teamshare este dezvoltată de Entelion Software, companie cu capital 100% autohton, prezentă pe piaţa din România din 2003.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Apar contractele de gaze pentru populație cu penalități dacă clientul renunță înainte de termen. Prețul e însă mai bun
Apar contractele de gaze pentru populație cu penalități dacă clientul renunță înainte de termen. Prețul e însă mai bun
Un mare furnizor de gaze naturale pentru industrie a venit cu o ofertă pentru clienții casnici, printre cele mai bune de ...
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 5,09 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 2,12%, în această săptămână, ...
Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS
Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS
Aplicațiile pentru smartphone-uri, fie că vorbim de Android sau iOS, ne ușurează mult viața, iar în ultimii ani dispozitivele ...